X

Aproximativ 1,5 milioane de persoane din Anglia și Țara Galilor se declară ca fiind membre LGBT+

Aproximativ 1,5 milioane de persoane din Anglia și Țara Galilor se identifică drept membre ale comunității LGBT+, potrivit rezultatelor unui recensământ care au fost dezvăluite pentru prima dată în Marea Britanie, informează mediafax.

Mai mult de 1,5% din populație, aproximativ 748.000 de oameni, se identifică drept gay sau lesbiene, 624.000 (1,3%) ca fiind bisexuali și 165.000 ca având „alte” orientări sexuale. Aproximativ 262.000 de persoane (0,24%) au declarat că identitatea lor de gen este diferită de cea înregistrată la naștere.

Citește și : Medvedev ameninţă NATO cu noile rachete Zircon

Acestea sunt rezultatele primului recensământ în care oamenii au fost întrebați despre orientarea lor sexuală și identitatea de gen. Recensământul, care a avut loc anul trecut în Anglia și Țara Galilor, oferă o imagine de ansamblu a populației. Populația totală a Angliei și Țării Galilor este de aproximativ 59,6 milioane de locuitori.

Completarea acestei secțiuni din cadrul recensământului a fost voluntară. Aproximativ 3,6 milioane de persoane (7,5%) nu au răspuns la întrebarea privind orientarea sexuală, în timp ce 2,9 milioane de persoane (6,0%) au ales să nu-și dezvăluie identitatea de gen.

Alte sondaje realizate în trecut au indicat că mai puțin de 2% din populația Angliei și a Țării Galilor se consideră ca fiind lesbiene sau homosexuali.

Citește și : Presa britanică îl pune la zid pe prinţul Harry: ‘Ţi-ai vândut sufletul!’

Anterior, guvernul a estimat că în Marea Britanie există între 200.000 și 500.000 de persoane transsexuale.

Tags: AngliaLGBTmarea britanieŢara Galilor
Categorii: Diaspora