Aproximativ 150 de islamiști s-au predat în estul Siriei forţelor susţinute de SUA (OSDO)

Publicat:

Aproximativ 150 de combatanţi ai grupării Stat Islamic s-au presat forţelor susţinute de SUA în Baghouz, ultima enclavă jihadistă din estul Siriei, a indicat luni Observatorul Sirian al Drepturilor Omului, citat de Reuters, scrie Agerpres.

Combatanţii jihadişti se află printre circa 400 de persoane care vor pleca din zonă luni, după ce Forţele Democratice Siriene (FDS), susţinute de SUA, au lansat un asalt în ultimele zile, potrivit OSDO.


Citește și : Olanda își recheamă acasă ambasadorul din Iran

Potrivit AFP, FDS, o coaliţie arabo-kurdă susţinută cu lovituri aeriene americane, se pregăteau luni pentru noi evacuări de civili din ultimul bastion jihadist din estul sirian, unde jihadiştii sunt acuzaţi că şi-au apărat zona recurgând la ”scuturi umane”.

După evacuarea a mii de civili în decurs de peste două săptămâni, FDS şi-au reluat vineri ofensiva împotriva ultimilor combatanţi ai SI repliaţi într-o mică enclavă în satul Baghouz, în provincia estică Deir Ezzor.

OSDO a confirmat ”o acalmie a luptelor în ultimele ore”, precizând că se aşteaptă la ”un armistiţiu pentru evacuarea răniţilor, a membrilor familiilor de jihadişti, precum şi a civililor şi a combatanţilor” care doresc să se predea.

Citește și : Comediantul Volodimir Zelenski conduce detașat în sondajele din Ucraina

Zeci de camioane goale s-au îndreptat luni dimineaţa către Baghouz, a raportat un jurnalist al AFP. Potrivit unui şofer, este vorba de un nou convoi de 40 de camioane pentru a-i transporta pe civilii blocaţi în zonă din cauza luptelor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.