Aproximativ 36.000 de copii migranţi au nevoie de asistenţă în Libia (UNICEF)

Publicat:

Aproximativ 36.000 de copii migranţi, între care 14.000 neînsoţiţi, au nevoie de asistenţă în Libia, placă turnantă pentru sute de mii de migranţi care încearcă să ajungă în Europa pe mare, potrivit UNICEF şi Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), relatează AFP.

Din aproximativ 400.000 de migranţi în Libia, 9% sunt copii, au anunţat luni cele două organizaţii ONU într-un comunicat cu ocazia internaţională a migranţilor, conform agerpres .


UNICEF şi OIM au calificat ‘şocant’ numărul de copii migranţi neînsoţiţi de un membru al familiei lor în Libia, numărul acestora fiind estimat la 14.000.

Citește și : Mai mulţi pasageri au murit din cauza deraierii unui tren de călători în statul Washington

În 2017, aproximativ 15.000 de copii neînsoţiţi au ajuns în Italia traversând Mediterana din Libia. Alţi 400 şi-au pierdut viaţa, au afirmat cele două organizaţii.

Mulţi dintre ei au fost victime ale abuzurilor, exploatării şi detenţiei.

UNICEF şi OIM au indicat că au pus în aplicare un plan de acţiune pentru a consolida asistenţa pentru copiii migranţi în Libia, în special în materie de protecţie, educaţie şi sănătate.

În 2018, OIM intenţiona să repatrieze 30.000 de migranţi în cadrul unui program de revenire voluntară, între care numeroşi copii.

În 2017, organizaţia a repatriat deja aproape 15.000 de migranţi în cadrul acestui program, potrivit cifrelor organizaţiei înregistrate la începutul lunii decembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Barack și Michelle Obama şi-au anunţat susţinerea pentru candidatura Kamalei Harris la preşedinţie

Barack și Michelle Obama şi-au anunţat susţinerea pentru candidatura Kamalei Harris la preşedinţie Fostul preşedinte american Barack Obama şi soţia sa, Michelle, şi-au anunţat...

Doi români au pus pe jar poliţia din Croaţia: Au spart cel puţin 31 de case de lux pe Coasta Dalmată!

Doi români au pus pe jar poliţia din Croaţia: Au spart cel puţin 31 de case de lux pe Coasta Dalmată! Poliţia croată a arestat...

Un mort, un rănit grav şi doi dispăruţi în urma exploziilor la un depozit de artificii de la periferia Sofiei

Un mort, un rănit grav şi doi dispăruţi în urma exploziilor la un depozit de artificii de la periferia Sofiei Un muncitor a murit, fiica...

Zelenski nu va fi prezent la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Zelenski nu va fi prezent la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu va asista vineri la ceremonia de deschidere a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.