X

Aproximativ 40.000 de oameni au sărbătorit Ziua Independenței în centrul Capitalei

Aproximativ 40.000 de oameni au sărbătorit Ziua Independenței în centrul Capitalei

Ziua Independenței R. Moldova a culminat ieri seara cu un concert de excepție. Evenimentul a reunit în Piața Marii Adunări Naționale 39.000 de oameni, anunță Poliția. Totodată, oamenii legii constată că sărbătoarea s-a desfășurat fără încălcări sau abateri de la lege.
Potrivit Poliției, între orele 21:30 și 23:00 la concertul din centrul capitalei a fost înregistrat un flux de 39 000 de persoane, numărul stabil al celor prezenți fiind de 33.000.
Poliția R. Moldova aduce mulțumiri cetățenilor pentru faptul că au ținut cont de recomandări, au dat dovadă de respect reciproc și s-au bucurat de prestație fără să provoace unele incidente care să genereze ilegalități.
Citeşte şi: Procurorii revizuiesc acuzarea împotriva lui Trump pentru încercări de a anula rezultatul alegerilor din 2020 – Stiripesurse.md

Pe scena din PMAN au urcat artiști consacrați din R. Moldova dar și din străinătate. Oaspeți ai sărbătorii au fst interpreta Loreen din Suedia care a câștigat Concursul Internațional Eurovision în anul 2023, interpreta din România – Delia, trupele Alternosfera din Republica Moldova și Okean Elzy din Ucraina.

Ziua Independenței a fost sărbătorită la nivel național în toate satele și orașele noastre cu depuneri de flori, expoziții, competiții sportive, concerte și acțiuni comemorative dedicate aniversării a 33 de ani de la proclamarea Independenței R. Moldova. 

Tags: Piaţa Marii Adunări Naţionaleziua independentei
Social