Aproximativ 40 de jihadiști cu paşaport german se află sub controlul kurzilor în Siria, estimează Berlinul

Publicat:

Autorităţile germane consideră că există aproximativ 40 de luptători ai grupării Stat Islamic care au paşaport german şi se află sub controlul kurzilor în Siria, transmite marţi dpa, potrivit Agerpres.

Indivizii respectivi au fie doar cetăţenie germană, fie dublă cetăţenie.


Citește și : Cel puţin patru persoane au fost rănite într-un incident la Marsilia

Autorităţile nu deţin în prezent informaţii precise despre datele personale şi domiciliile lor, iar numărul persoanelor cu paşaport german aflate în această situaţie ar putea creşte.

Conform unor surse citate de dpa, autorităţile germane şi-au îndreptat atenţia spre aproximativ 100 de indivizi cu legături cu Statul Islamic, printre care femei şi zeci de copii. Identitatea a circa 60 de persoane este în mare parte lămurită, chiar dacă nu este complet sigură.

Germania a emis mandate de arestare împotriva a 18 din cei 40 de membri identificaţi ai Statului Islamic care sunt deţinuţi în zone controlate de kurzi.

Majoritatea informaţiilor despre aceştia provin de la serviciile germane de informaţii, conform surselor citate de dpa.

Citește și : Statele bogate, tot mai puţin disponibile să preia refugiaţi în cadrul programului ONU (UNHCR)

Preşedintele american Donald Trump le-a cerut sâmbătă statelor europene să repatrieze şi să trimită în judecată peste 800 de luptători străini aflaţi în detenţie în Siria. În caz contrar, a avertizat Trump – care intenţionează să retragă trupele americane din Siria -, SUA vor fi obligate să-i pună în libertate pe aceşti luptători. Ei nu se află în custodia armatei americane, ci sub controlul kurzilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.