Aproximativ 45% din veniturile bugetului de stat sunt asigurate de 550 de companii

Publicat:

Aproximativ 45% din veniturile bugetului de stat sunt asigurate de 550 de companii

În anul 2023, în jur de 45% din încasările Serviciului Fiscal de Stat la bugetul public național au alcătuit 63,9 miliarde de lei, din care 22,7 miliarde de la contribuabilii mari, a anunţat conducerea Fiscului, scrie Mold-Street.

Potrivit directorul adjunct al Serviciului Fiscal de Stat, Petru Griciuc, „venituriluie la bugetul de stat de la contribuabilii mari au alcătuit 12,4 miliarde, sau 45%”.


„Contribuabilii mari reprezintă un segment notoriu de agenți economici care, reieșind din activitățile desfășurate, cifra de afaceri și respectiv impozitele și taxele achitate, contribuie esențial la formarea veniturilor bugetare”, a afirmat Petru Griciuc, în cadrul seminarului la care au participat circa 600 de contribuabili.

Citește și În decembrie, depozitele noi atrase la termen s-au majorat cu circa 61% față de noiembrie

Şeful de la Fisc a menționat că, anul 2024 este un an cu provocări, inclusiv pentru Serviciul Fiscal de Stat, în contextul deschiderii negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și necesității de a armoniza legislația națională la cea europeană.

Lista celor mai mari contribuabili include 550 de agenți economici, persoane juridice și persoane fizice, care practică activitate de întreprinzător în Republica Moldova.

Ea include cele mai mari companii din țară, toate băncile și companiile de asigurări, dar și contribuabilii care dețin o poziție dominantă și/sau importanță semnificativă într-un domeniu al economiei naționale.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, selectarea contribuabililor mari persoane juridice și persoane fizice care desfășoară activitate de întreprinzător se realizează din contribuabilii eligibili, în funcție de trei criterii: criteriul de bază, criteriul specific și cel de continuitate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CNAS organizează ziua ușilor deschise și invită studenții să fie funcționari pentru o zi

CNAS organizează ziua ușilor deschise și invită studenții să fie funcționari pentru o zi Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) organizează ziua ușilor deschise și...

Raportul Curții de Conturi: Angajații MAI au acumulat peste 412.000 de zile de concediu nefolosite

Raportul Curții de Conturi: Angajații MAI au acumulat peste 412.000 de zile de concediu nefolosite Curtea de Conturi a R. Moldova (CCRM) a identificat mai...

Salariul minim brut din România crește de luni, 1 iulie. Câți bani vor lua în mână angajații

Salariul minim brut din România crește de luni, 1 iulie. Câți bani vor lua în mână angajații Salariul minimbrut garantat în plată din România se...

Livrările Apple pe piaţa chineză s-au redresat în luna mai

Livrările Apple pe piaţa chineză s-au redresat în luna mai Livrările de iPhone-uri în China s-au redresat luna trecută, înregistrând un avans de 39,6%, după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.