X

Aproximativ un milion de turişti chinezi au vizitat Thailanda în acest an

Aproximativ un milion de turişti chinezi au vizitat Thailanda în perioada ianuarie – 18 mai 2023, după redeschiderea frontierei Chinei, în condiţiile în care turismul este un sector cheie pentru acest regat asiatic, transmite Reuters, potrivit agerpres

Obiectivul Guvernului de la Bangkok este de a avea în acest an cinci milioane de vizitatori din China, în timp ce cheltuielile ar urma să ajungă la 446 miliarde baht (13,18 miliarde de dolari).

Citește și : Coreea de Nord va organiza o reuniune cheie despre economie la începutul lunii iunie

Anul trecut, aproximativ 274.000 de turişti chinezi au vizitat a doua mare economie din sud-estul Asiei, faţă de un nivel de 11 milioane în 2019, înaintea pandemiei.

Sosirile totale de turişti străini în Thailanda în perioada ianuarie – 18 mai 2023 s-au situat la 94,7 milioane, faţă de 11,15 milioane pe ansamblul anului trecut.

Autorităţile thailandeze prevăd 23 de milioane de vizitatori în 2023, care ar trebui să aducă peste 32 de milioane de euro economiei thailandeze, potrivit datelor anunţate de Consiliul Naţional pentru Dezvoltare Economică şi Socială (NESDC).

Citește și : Acordul asupra datoriei SUA pregătit să fie înaintat Congresului

 

Tags: BangkokChinaNESDCThailanda
Categorii: Știrile zilei