X

Ar fi plătit sute de euro pentru a obține acte falsificate

Ar fi plătit sute de euro pentru a obține acte falsificate

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest au consemnat două ilegalități în punctul de trecere a frontierei Leușeni, fiind depistate acte suspectate de falsificare la doi călători.

 

Citește și O moldoveancă de 43 de ani, mamă a patru copii, s-a înecat într-un râu din Germania

În primul caz, înregistrat pe sensul de ieșire din R.Moldova, este vizat un pasager de la ruta ce revenea din Italia. Identificat a fost un cetățean moldovean 28 de ani. În cadrul controlului de nivelul doi, polițiștii de frontieră au depistat o carte de identitate românească cu semne vădite de falsificare. La audieri, conaționalul a recunoscut că își procurase documentul prin intermediul rețelelor de socializare, plătind suma de 200 EUR.

Cea de-a doua persoană documentată este cetățean al Ucrainei, care s-a prezentat pe sensul de intrare în R. Moldova, la volanul unui autoturism. Străinul de 50 de ani a prezentat printre documente și permisul de conducere, pretins a fi emis de către autoritățile poloneze. În urma examinării detaliate a permisului, cu ajutorul tehnicii speciale, s-a constatat că documentul prezintă semne rezonabile de falsificare. Ca și în cazul precedent, actul a fost achiziționat prin intermediul rețelelor de socializare, la o sumă de 1100 EUR.

În continuare, documentele falsificate au fost ridicate, iar cercetările se desfășoară sub toate aspectele legale în vederea elucidării circumstanțelor.

Tags: Ar fi plătit sute de europentru a obține acte falsificate
Social