Arabia Saudită şi aliaţii săi au trecut pe lista neagră două entităţi şi 11 persoane

Publicat:

Cele patru state arabe care boicotează Qatarul (Arabia Saudită, Bahrein, Egipt şi Emiratele Arabe Unite) au adăugat două entităţi şi unsprezece persoane pe lista neagră a teroriştilor, a anunţat joi agenţia oficială saudită SPA, preluată de Reuters, conform agerpres.

Una din cele două entităţi vizate este Uniunea Internaţională a Învăţaţilor Musulmani (IUMS), cu sediul în Qatar, înfiinţată în 2004 mai ales de clerici membri ai Frăţiei Musulmane, şi prezidată de influentul şeic Youssef al-Qaradawi (foto).


Citeşte şi: Un congresman american îşi cere scuze după apariţia unei poze intime pe Twitter – FOTO

Pe lista organizaţiilor teroriste a fost inclus şi Consiliul Islamic Internaţional (IIC), potrivit comunicatului emis de Riad şi de aliaţii săi.

‘Cele două entităţi incluse pe listă sunt două organizaţii teroriste care promovează terorismul folosind retorică islamică drept acoperire pentru facilitarea de activităţi teroriste’, se spune în comunicat.

Decizia adânceşte prăpastia între cele patru state arabe şi Qatar, cel mai mare exportator mondial de gaze naturale şi gazda cele mai mari baze militare americane în regiune.

La data de 5 iunie, Arabia Saudită, Bahrein, Emiratele Arabe Unite şi Egiptul au rupt relaţiile diplomatice cu Qatar, acuzându-l că susţine grupări islamiste extremiste şi se apropie de Iran.

Printre cele unsprezece persoane incluse pe lista neagră a cvartetului arab se numără liderul Frăţiei Musulmane, Mahmoud Ezzat Ibrahim.

Eforturile de mediere purtate de Kuweit şi de diplomaţi occidentali, printre care secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, au eşuat în a pune capăt celei mai grave crize între statele din Golf în ultimii ani. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.