Arabia Saudită a doborât o rachetă lansată din Yemen şi avertizează Iranul: ‘Ar putea fi un act de război!’

Publicat:

Arabia Saudită, care conduce o coaliţie în războiul din Yemen, a anunţat miercuri că a interceptat o nouă rachetă trasă de rebelii yemeniţi houthi în direcţia teritoriului său, informează AFP, potrivit agerpres.

Houthi, susţinuţi de Iran – rivalul Riadului în Orientul Mijlociu -, au anunţat că o rachetă balistică “şi-a atins ţinta” asupra unui aeroport din regiunea Jizan în sudul Arabiei Saudite, într-o declaraţie transmisă de postul lor de televiziune Al-Massira.


Citeşte şi: Un meteorit a căzut lângă Detroit şi a provocat un cutremur – VIDEO

La Riad, purtătorul de cuvânt al coaliţiei sub comandament saudit, colonelul Turki al-Maliki, a spus că forţele de apărare aeriană ale regatului “au interceptat şi distrus” marţi seară o rachetă balistică trasă asupra oraşului Jizan din apropierea frontierei cu Yemenul.

Încă o dată colonelul Maliki a acuzat Iranul că îi înarmează pe houthi “încălcând clar şi explicit” rezoluţiile ONU.

Miercuri, rebelii au asigurat că au tras o a doua rachetă spre o bază militară din regiunea saudită Najran, de asemenea la frontiera cu Yemenul.

Începând din noiembrie, houthi au tras mai multe rachete balistice spre Arabia Saudită, toate interceptate de forţele saudite.

La 4 noiembrie, o rachetă a fost distrusă lângă aeroportul internaţional din Riad. Puternicul prinţ moştenitor saudit Mohammed ben Salman a avertizat atunci că acest tip de atac “ar putea constitui un act de război” din partea Iranului.

Citeşte şi: Un meteorit a căzut lângă Detroit şi a provocat un cutremur – VIDEO

Războiul din Yemen opune forţele guvernamentale rebelilor houthi provenind din minoritatea zaidi (aripă a şiismului), care au cucerit teritorii vaste, dintre care capitala Sanaa în septembrie 2014.

În martie 2015, o alianţă militară s-a constituit sub conducerea Arabiei Saudite în sprijinul forţelor guvernamentale din Yemen.

Peste 9.200 de persoane au fost ucise şi aproape 53.000 rănite, inclusiv mulţi civili, de la intervenţia acestei coaliţii, potrivit ultimelor cifre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.