Arabia Saudită l-a eliberat pe prinţul Alwaleed bin Talal

Publicat:

Arabia Saudită i-a pus în libertate sâmbătă pe prinţul Alwaleed bin Talal şi pe alţi câţiva cunoscuţi oameni de afaceri ai regatului, eliberând astfel hotelul Ritz-Carlton, care a fost folosit ca închisoare pentru elita ţării în timpul unei controversate acţiuni anti-corupţie, transmite Bloomberg.

Prinţul Alwaleed, preşedintele miliardar al companiei Kingdom Holding din Riad, care deţine participaţii la Citigroup şi Twitter, a reveni sâmbătă la reşedinţa sa, după ce a ajuns la un acord cu autorităţile, a declarat un oficial guvernamental, potrivit news.ro .


Prinţul Alwaleed va rămâne la conducerea companiei sale, a spus oficialul, care a refuzat să dezvăluie termenii acordului.

Citește și : Donald Trump îndeamnă la o „acţiune decisivă” împotriva talibanilor în urma atentatului de la Kabul

Waleed al-Ibrahim, şeful unei importante companii de media, şi miliardarul Fawaz Al Hokair, cu afaceri în domeniul comerţului cu amănuntul, au fost şi ei eliberaţi după încheierea unor acorduri cu autorităţile, a precizat oficialul guvernamental.

Eliberarea prinţului Alwaleed a avut loc la câteva ore după ce acesta a declarat Reuters, într-un interviu, că se aşteaptă să ajungă în curând acasă şi că va păstra controlul companiei sale. El a spus că reţinerea sa este o neînţelegere şi şi-a exprimat sprijinul pentru conducerea regatului.

Numele suspecţilor şi dovezile împotriva lor nu au fost anunţate în mod oficial, aşa că reţinerea acestora a ridicat îngrijorări în rândul investitorilor străini legate de transparenţă, o condiţie esenţială pentru planul prinţului moştenitor Mohammed bin Salman de a diversifica economia dincolo de industria petrolului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.