Arabia Saudită a interceptat o rachetă balistică în apropiere de frontiera cu Yemen

Publicat:

Arabia Saudită a interceptat vineri o rachetă balistică deasupra provinciei Najrane, la frontiera cu Yemenul, a informat televiziunea de stat, la câteva ore după ce rebelii yemeniţi au făcut un anunţ privind un tir împotriva regatului saudit, relatează AFP, potrivit agerpres.

Rebelii yemeniţi houthi, susţinuţi de către Iran, sunt în război cu puterea din Yemen, sprijinită militar din 2015 de către o coaliţie arabă condusă de Arabia Saudită.


Citeşte şi: Cine este Michael Wolff, autorul care a provocat ‘focul şi furia’ lui Trump?

Ei au afirmat în cursul dimineţii că au lansat o rachetă în direcţia regiunii Najrane, într-un comunicat dat publicităţii de televiziunea lor Al-Massirah TV.

Potrivit televiziunii saudite Al-Ekhbariya, apărarea antiaeriană a interceptat racheta balistică deasupra provinciei Najrane, fără să ofere alte precizări.

Aceasta este a treia rachetă balistică lansată de rebelii yemeniţi împotriva Arabiei Saudite din 4 noiembrie.

Primele rachete lansate în noiembrie şi decembrie au fost interceptate deasupra capitalei saudite Riad, una vizând aeroportul internaţional, iar cealaltă palatul Yamama, reşedinţa oficială a regelui Salman.

Autorităţile saudite acuză Iranul, care neagă, de înarmarea rebelilor houthi şi au sugerat că această ţară ar avea legătură cu primele două tiruri cu rachete. Cu raporturi întrerupte, Arabia Saudită sunnită şi Iranul şiit sunt cei ‘doi grei’ din Orientul Mijlociu aflaţi într-o relaţie de rivalitate.

Citeşte şi: Furtună hibernală pe Coasta de Est a SUA

Coaliţia sub comandament saudit intervine în Yemen din martie 2015 în sprijinul preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, alungat din Sanaa de către rebelii houthi, care au preluat controlul asupra capitalei yemenite în septembrie 2014, precum şi asupra unui vast teritoriu al ţării.

Din 2015 şi până în prezent, peste 8.750 de persoane au fost ucise în urma violenţelor din Yemen. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

EU reporter: Deciziile luate la Energocom, pun Moldova pe margine de prăpastie

EU reporter: Deciziile luate la Energocom, pun Moldova pe margine de prăpastie Cu toate că autoritățile de la Chișinău au declarat încă de anul trecut că...

Persecutarea ‘plebei’

Persecutarea 'plebei' „Plebeii” sunt aceia care sunt escortați în pripă în fața instanței în contextul accelerării sistemului nostru judiciar, notează publicația britanică The Spectator. Nu cu multă...

Aportul ONU la activitatea Hamasului (editorial WSJ)

Aportul ONU la activitatea Hamasului UNRWA a recunoscut în sfârșit că angajații ei au participat la pogromul din 7 octombrie. ONU recunoaște în sfârșit, într-un mod...

Anatol Țăranu: Votul alegătorilor din R. Moldova poate influența serios rezultatele ambelor scrutine din România

Anatol Țăranu: Votul alegătorilor din R. Moldova poate influența serios rezultatele ambelor scrutine din România La alegerile parlamentare și prezidențiale din acest an din România,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.