X

Arabia Saudită a interceptat o rachetă balistică către Riad trasă de rebelii houthi din Yemen

Forţele de apărare antiaeriană ale Arabiei Saudite au interceptat miercuri o rachetă balistică trasă către capitala Riad de rebelii houthi din Yemen, a declarat un purtător de cuvânt al coaliţiei, precizând că alte două rachete şi două drone au fost neutralizate în sudul ţării, relatează AFP, conform agerpres.

Anunţul a fost făcut de colonelul Turki Al-Maliki, purtătorul de cuvânt al coaliţiei sub comandament saudit care luptă împotriva rebelilor houthi în Yemen. El a precizat că racheta interceptată deasupra capitalei Riad era de provenienţă ‘iraniană’. Iranul este cel mai mare rival regional al Arabiei Saudite.

Citește și : Siria : Armata evacuează principalele aeroporturi şi baze militare aeriene, înainte de o posibilă acţiune americană (OSDO)

Mai înainte, un jurnalist AFP la Riad a declarat că a auzit trei explozii puternice deasupra capitalei saudite.

La rândul lor, rebelii houthi, susţinuţi de Iran, au anunţat, prin intermediul postului lor de televiziune Al-Massira, că au lansat un ‘atac balistic major’ asupra mai multor regiuni şi ţinte din Arabia Saudită, între care Ministerul Apărării din Riad, o clădire a companiei petroliere Aramco din Najrane (sud) şi oraşul Jizan (sud).

De asemenea, două drone au fost doborâte în sudul Arabiei Saudite, a afirmat colonelului Maliki. Una dintre ele a vizat aeroportul internaţional Abha, din provincia Assir, care a condus la suspendarea temporară a traficului aerian, a mai spus el.
Cealaltă s-a apropiat de o ţintă ‘civilă’ în provincia sudică Jizan.

Citește și : Zuckerberg : Facebook ia în considerare să intenteze un proces în urma scandalului „Cambridge Analytica”

Rebelii houthi au afirmat că au folosit drone Qasef-1 lansate către aeroportul Abha şi către un sit al companiei petroliere de stat Aramco din Jizan.

Aramco a anunţat într-un comunicat că ‘instalaţiile sale, inclusiv cele de la Jizan, funcţionează normal şi în siguranţă’.

Tags: houthiJizanracheta balisticaRiadTurki al-MalikiYemen
Categorii: Sinteze