X

Arabia Saudită pregăteşte o ofensivă de proporţii în Yemen. Ultimul sfat dat civililor

 Coaliţia militară condusă de Arabia Saudită le-a cerut civililor din capitala yemenită Sanaa să se îndepărteze de zonele controlate de rebeli, a anunţat luni canalul de televiziune saudit Al-Ekhbariya, relatează AFP, potrivit agerpres.

Civilii trebuie să se menţină la o distanţă de ‘peste 500 de metri’ de zonele controlate de rebelii houthi, susţinuţi de Iran, a anunţat canalul de televiziune, ceea ce ar putea însemna că va urma o intensificare a raidurilor aeriene asupra capitalei yemenite controlate de peste trei ani de către aceşti insurgenţi.

Citeşte şi: Veste BOMBĂ din Yemen. Fostul preşedinte Ali Abdallah Saleh a fost UCIS – VIDEO

Preşedintele Abd Rabbo Mansour Hadi a ordonat luni trupelor sale să preia controlul la Sanaa cu sprijinul coaliţiei conduse de Arabia Saudită.

Capitala yemenită este teatrul unor lupte între rebelii şiiţi houthi şi partizanii fostului preşedinte Ali Abdallah Saleh, după ruperea alianţei între cele două părţi.

Războiul din Yemen s-a soldat cu peste 8.750 de morţi de la intervenţia Riadului şi a aliaţilor săi, în martie 2015, în sprijinul guvernului refugiat în sudul ţării.

Tags: Abd Rabbo Mansour HadiArabia sauditaIranrebeli houthisanaaYemen
Categorii: Sinteze