Arabia Saudită redeschide zona de pelerinaj din jurul Kaaba în Mecca

Publicat:

Regele Salman bin Abdulaziz a emis un ordin regal care permite redeschiderea zonei din jurul Kaaba, cel mai sfânt loc al Islamului din Mecca, potrivit agenției de știri SPA care îl citează pe Abdurrahman bin Abdulaziz Al-Sudais, președinte general al Marii Moschei, scrie mediafax.

„Mataf, cum este cunoscut în lumea arabă, se referă la zona din preajma Kaaba unde pelerinii practică ceea ce se numește „tawaf”. Parte din atribuțiile acestora în timpul pelerinajului este să încercuiască Kaaba de șapte ori în sensul opus al acelor de ceasornic.


Citește și : O deputată iraniană a decedat din cauza coronavirusului

Arabia Saudită a decis, vineri dimineață, redeschiderea celor două moschei sfinte după ce fuseseră temporar închise pentru sterilizare, în contextul epidemiei de coronavirus.

Marea Moschee din Mecca și cea din Medina fuseseră închise, după rugăciunile de joi seara, pentru curățare și sterilizare.

Anunțul închiderii temporare fusese făcut miercuri, fiind măsură preventivă pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

Citește și : Dispută în Grecia între medici şi Biserică pe tema coronavirusului

Măsură a fost luată la o săptămână după ce Arabia Saudită suspendase intrarea călătorilor din întreaga lume care veneau în pelerinaj la Mecca sau să viziteze Moscheea Profetului din Media, pe lângă interzicerea accesului turiștilor care venea din țări amenințate de coronavirus, după ce a fost declarată de către autorități drept un risc pentru sănătatea populației.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.