Arabia Saudită: Șapte persoane arestate, fiind acuzate că lucrează cu “entităţi străine”

Publicat:

O activistă proeminentă pentru dreptul femeilor din Arabia Saudită de a conduce vehicule se numără printre şapte persoane arestate de Securitatea Statului şi acuzate că lucrează cu “entităţi străine”, potrivit mass-media locale, informează sâmbătă dpa, potrivit agerpres.

Într-un comunicat difuzat de agenţia oficială de presă SPA, un purtător de cuvânt al Securităţii Statutului a declarat că cele şapte persoane sunt acuzate de a fi efectuat o “muncă organizată pentru a încălca principiile naţionale şi religioase, precum şi de contacte suspecte cu entităţi străine”.


Citește și : Nuntă regală: Mii de oameni se adună la castelul Windsor pentru nunta anului

Acestea sunt de asemenea acuzate de “recrutare de persoane ce lucrează în posturi guvernamentale sensibile oferindu-le sprijin financiar pentru elemente ostile din străinătate”, potrivit comunicatului.

“Scopul lor era să submineze securitatea, stabilitatea şi pacea socială a regatului afectând unitatea naţională”, se adaugă în comunicat.

Potrivit ziarului online Sabq, trei femei sunt printre cei arestaţi, inclusiv Loujain al-Hathloul, o proeminentă activistă pentru drepturile omului implicată în campania pentru dreptul femeilor de a conduce maşini.

În 2014, al-Hathloul a fost deţinută mai mult de două luni după ce a încercat să intre în Arabia Saudită la volanul unei maşini din Emiratele Arabe Unite vecine.

Citește și : Alegeri în Irak: Coaliţia premierului s-a clasat a treia, lista populistului Moqtada Sadr pe primul loc (rezultate definitive)

Arestările au loc în timp ce Arabia Saudită se pregăteşte să ridice interdicţia de conducere a vehiculelor pe 24 iunie.

Arabia Saudită este singura ţară din lume ce interzice femeilor să conducă maşini.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.