Arabia Saudită susţine Marocul după ruperea relaţiilor cu Iranul

Publicat:

Arabia Saudită a declarat miercuri că este de partea Marocului în faţa “oricăror ameninţări la adresa securităţii, stabilităţii şi integrităţii sale teritoriale”, la o zi după ce acesta a rupt relaţiile sale diplomatice cu Iranul, informează AFP, potrivit agerpres.

Maroc, care întreţine strânse relaţii cu Arabia Saudită, şi-a justificat decizia acuzând Teheranul că a facilitat, prin intermediul aliatului său Hezbollahul libanez, o livrare de arme către Frontul Polisario, mişcare secesionistă din Sahara Occidentală.


Vezi şi: Capitala Armeniei este ‘paralizată’ de proteste (VIDEO). Şoseaua spre aeroport a fost închisă

O sursă oficială a Ministerului saudit al Afacerilor Externe a preluat din acuzaţiile Rabatului, potrivit unei declaraţii difuzate miercuri de Ministerul de Informaţii de la Riad. “Guvernul saudit condamnă ferm amestecul iranian în treburile interne ale Marocului via executantul său, miliţia teroristă Hezbollah, care antrenează elementele aşa-zisului grup ‘Polisario’ în vederea destabilizării securităţii şi stabilităţii” în Maroc, a subliniat sursa citată.

Regatul saudit “afirmă că este de partea regatului-frate Maroc în tot ce garantează securitatea şi stabilitatea lui, inclusiv decizia sa de a rupe relaţiile cu Iranul”, conchide sursa.

Citeşte şi: Premierul nipon NU va muta ambasada ţării sale din Tel Aviv

Hezbollahul libanez, care a respins acuzaţiile Rabatului, a imputat decizia Marocului “presiunilor americane, israeliene şi saudite”, trei ţări ostile Iranului.

Arabia Saudită şi Iranul, două mari puteri din Orientul Mijlociu, sunt în conflict de ani de zile. Cele două ţări susţin inclusiv tabere opuse în Siria, Yemen şi Liban. Arabia Saudită nu încetează să denunţe “ingerinţele” iraniene în treburile interne ale ţărilor arabe, iar Teheranul campania militară a coaliţiei arabe conduse de Riad împotriva rebelilor din Yemen.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.