Arabia Saudită va plăti 113.000 de euro familiilor lucrătorilor sanitari decedaţi de COVID-19

Publicat:

Arabia Saudită va despăgubi cu 500.000 de riali (aproximativ 133.000 de dolari sau 113.000 de euro) familiile fiecărui lucrător din sectorul medical care şi-a pierdut viaţa din cauza COVID-19, inclusiv străinii care lucrează în acest sector, a informat duminică agenţia oficială de ştiri SPA citată de EFE, potrivit agerpres.  

Ministrul saudit al sănătăţii, Tawfiq al Rabia, a asigurat că decizia îi include “pe toţi lucrătorii din sectorul sanitar public şi cel privat, fie civili sau militari, saudiţi sau străini, care şi-au pierdut viaţa din cauza acestei pandemii pentru a salva viaţa şi siguranţa cetăţenilor şi rezidenţilor acestui regat”.


Citește și :  Demonstraţii în Italia și Franța împotriva introducerii certificatului verde

Ministrul Tawfiq al Rabia, citat de SPA, nu a specificat numărul celor decedaţi din sectorul sanitar din Arabia Saudită, deşi a vorbit despre “marile sacrificii făcute de toţi lucrătorii din domeniul medical pentru a îngriji pacienţii, mai ales cei care şi-au sacrificat viaţa pentru a-i salva pe cetăţeni şi pe rezidenţi”.

De asemenea, ministrul a declarat că ţara sa “a alocat o mare parte din buget pentru a ameliora pregătirea sectorului sănătăţii”.

Arabia Saudită a înregistrat sâmbătă 850 noi cazuri şi 9 decese asociate COVID-19, ridicând bilanţul total la 582.785 de contagieri şi 8.320 de decese de la începerea pandemiei.

Ţara bogată în petrol asigură că a vaccinat aproape 30 de milioane din cei 35 de milioane de locuitori, dintre care 9,7 de milioane cu schema completă.

Citește și :  Sicilia declară stare de urgenţă şi de criză pentru şase luni din cauza incendiilor de vegetaţie

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.