X

Arabia Saudită va plăti 113.000 de euro familiilor lucrătorilor sanitari decedaţi de COVID-19

Arabia Saudită va despăgubi cu 500.000 de riali (aproximativ 133.000 de dolari sau 113.000 de euro) familiile fiecărui lucrător din sectorul medical care şi-a pierdut viaţa din cauza COVID-19, inclusiv străinii care lucrează în acest sector, a informat duminică agenţia oficială de ştiri SPA citată de EFE, potrivit agerpres.  

Ministrul saudit al sănătăţii, Tawfiq al Rabia, a asigurat că decizia îi include “pe toţi lucrătorii din sectorul sanitar public şi cel privat, fie civili sau militari, saudiţi sau străini, care şi-au pierdut viaţa din cauza acestei pandemii pentru a salva viaţa şi siguranţa cetăţenilor şi rezidenţilor acestui regat”.

Citește și :  Demonstraţii în Italia și Franța împotriva introducerii certificatului verde

Ministrul Tawfiq al Rabia, citat de SPA, nu a specificat numărul celor decedaţi din sectorul sanitar din Arabia Saudită, deşi a vorbit despre “marile sacrificii făcute de toţi lucrătorii din domeniul medical pentru a îngriji pacienţii, mai ales cei care şi-au sacrificat viaţa pentru a-i salva pe cetăţeni şi pe rezidenţi”.

De asemenea, ministrul a declarat că ţara sa “a alocat o mare parte din buget pentru a ameliora pregătirea sectorului sănătăţii”.

Arabia Saudită a înregistrat sâmbătă 850 noi cazuri şi 9 decese asociate COVID-19, ridicând bilanţul total la 582.785 de contagieri şi 8.320 de decese de la începerea pandemiei.

Ţara bogată în petrol asigură că a vaccinat aproape 30 de milioane din cei 35 de milioane de locuitori, dintre care 9,7 de milioane cu schema completă.

Citește și :  Sicilia declară stare de urgenţă şi de criză pentru şase luni din cauza incendiilor de vegetaţie

 

Tags: Arabia sauditacovid-19decesepandemieTawfiq al-Rabia
Categorii: Sinteze