X

ARBI a pus sechestru pe bunuri în valoare de circa 12 milioane de lei

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat bunuri, în valoare de circa 12 milioane de lei, săptămâna trecută în baza delegațiilor Direcției generale urmărire penală a CNA și Procuraturii Anticorupție. Printre acestea se numără 20 de mijloace de transport, 2 conturi în numerar, o încăpere locativă și 3 construcții nelocative, sechestrate într-un caz de abuz de serviciu, de spălare de bani și trafic de influență. În prezent, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale are în examinare 114 de delegații pe 83 de cauze penale în privința a 180 de subiecți. Totodată, pe conturile Agenției au fost plasate circa 2,8 milioane de lei, transmite Unimedia.

„De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 3 expertize judiciare, dintre care 2 IT și o expertiză criminalistică, în procedură fiind alte 76 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au inițiat 5 cauze penale și au propus pentru transmitere în judecată 3 dosare. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 366 de dosare.

Citeşte şi: Moscova a fost ATACATĂ cu drone – Stiripesurse.md

Direcția legislație a recepționat 40 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 26 de rapoarte de expertiză și 11 avize. În prezent, se lucrează pe 43 materiale, recepționate de la autorități. Direcția analitică a realizat 6 analize operaționale.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 9 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție”, menționează CNA.

Citeşte şi: Hackerii ruși au publicat rutele navelor de pe care ar fi putut fi efectuate atacuri pe Podul Crimeei – Stiripesurse.md

La linia națională anticorupție au fost recepționate 37 de apeluri. 1386 de materiale au fost înregistrate în cancelaria Centrului. 

Tags: Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI)Centrul Naţional Anticorupţie (CNA)
Categorii: JustiţieSocialȘtirile zilei