X

ARBI a pus sub sechestru bunuri în valoare de 2,4 mil. de lei

ARBI (Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a CNA) a sechestrat bunuri, în valoare de circa 2,4 milioane de lei, săptămâna trecută, în baza delegațiilor procurorilor. Printre acestea se numără 2 încăperi locative, 5 terenuri agricole și 3 pentru construcții, o construcție nelocativă și 2 locative, sechestrate într-un caz de îmbogățirea ilicită. În prezent, ARBI are în examinare 114 de delegații pe 87 de cauze penale în privința a 183 de subiecți, scrie Unimedia.

„De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 8 expertize judiciare, dintre care 4 IT și 4 expertize criminalistice, în procedură fiind alte 48 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au inițiat 3 cauze penale și au propus pentru transmitere în judecată 2 dosare. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 368 de dosare.

Citeşte şi: Germania investește în învățământul profesional din Moldova – Stiripesurse.md

Direcția legislație a recepționat 20 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 17 rapoarte de expertiză și 14 avize. În prezent, se lucrează pe 39 materiale, recepționate de la autorități. Direcția analitică a efectuat o analiză operațională și una strategică, alte 89 de studii sunt în procedură. Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 103 de caziere de integritate.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 8 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

Citeşte şi: De ce posturile ruse reușesc să penetreze atât de ușor spațiile audiovizuale ale statelor fost sovietice? – Stiripesurse.md

La linia națională anticorupție au fost recepționate 41 de apeluri. 1123 de materiale au fost înregistrate în cancelaria Centrului”, menționează CNA.

Tags: ARBI (Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale)Centrul Naţional Anticorupţie (CNA)coruptieîmbogățirea ilicită
Categorii: JustiţieȘtirile zilei