ARBI a sechestrat bunuri în valoare de 1,8 milioane de lei

Publicat:

ARBI a sechestrat bunuri de 1,8 milioane de lei

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat, săptămâna trecută, bunuri în valoare de circa 1,8 milioane de lei.

Printre acestea se numără două terenuri pentru construcție și două construcții locative, sechestrate într-un caz de spălare de bani și escrocherie, iar pe conturile trezoreriale ale agenției au fost depuși 11 milioane de lei, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Preţul grâului ‘sare în aer’ după ce ruşii au atacat o navă-cargo în Marea Neagră – Stiripesurse.md

La moment, ARBI are în examinare 113 de delegații, pe 81 de cauze penale, în privința a 173 de subiecți.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat patru expertize judiciare, dintre care trei criminalistice și o evaluare a imobilului, în procedură fiind alte 57 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au pornit două cauze penale și au propus pentru transmitere în judecată o cauză penală. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 382 de dosare.

Direcția legislație a recepționat 40 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 15 rapoarte de expertiză și 11 avize. La moment se lucrează pe 56 de materiale, recepționate de la autorități.

ARBI a sechestrat bunuri de 1,8 milioane de lei

Direcția analitică a efectuat cinci analize operaționale, alte 83 de studii sunt în procedură, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 140 de caziere de integritate.

Direcția educație anticorupție a desfășurat o activitate de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție pentru 30 de tineri.

La Linia Națională Anticorupție au fost recepționate 26 de apeluri. Totodată, 1.215 materiale au fost înregistrate în cancelaria Centrului.

În penitenciare se află două persoane, arestate în dosarele CNA, una fiind plasată în izolatorul Centrului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu s-a întâlnit cu Luminița Odobescu: România, unul dintre cei mai importanți donatori ai Rep. Moldova

Maia Sandu s-a întâlnit cu Luminița Odobescu: România, unul dintre cei mai importanți donatori ai Rep. Moldova Ministrul român al Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, se...

VIDEO/ În satul Mihălașa din Telenești nu există nici punct medical, nici poștă și nici transport public

VIDEO/ În satul Mihălașa din Telenești nu există nici punct medical, nici poștă și nici transport public Satul Mihălașa din raionul Telenești este o localitate...

Kuleba: Rusia folosește arsenalul său de război hibrid împotriva României și în special împotriva Moldovei

Kuleba: Rusia folosește arsenalul său de război hibrid împotriva României și în special împotriva Moldovei Șeful diplomației de la Kiev, Dmitro Kuleba, susține că Rusia...

Putin vrea capitularea Ucrainei, nu pacea: ‘este încrezător că Rusia poate urmări victoria’ (ISW)

Putin vrea capitularea Ucrainei, nu pacea: 'este încrezător că Rusia poate urmări victoria' (ISW) Vladimir Putin, liderul Rusiei, a cerut direct capitularea Ucrainei, respingând orice...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.