ARCAŞUL care a ucis cinci oameni în Norvegia se convertise la islam

Publicat:

Bărbatul suspectat de comiterea unui atac cu arc şi săgeţi miercuri, în sud-estul Norvegiei, se convertise la islam şi poliţia a avut semnale referitoare la radicalizarea lui, a anunţat joi şeful poliţiei regionale Ole Bredrup Saeverud, transmit Reuters, AFP şi DPA, potrivit agerpres.

Individul bănuit de comiterea atacului soldat cu cinci morţi la Kongsberg (sud-estul Norvegiei) este un cetăţean danez în vârstă de 37 de ani convertit la islam.


Citeşte şi: Israelul a bombardat Siria! Patru oameni au fost ucişi – Black News

”Anterior au existat temeri legate de o radicalizare. Nu am avut semnale despre el în 2021, ci înainte”, a declarat Ole Bredrup Saeverud într-o conferinţă de presă.

Cinci persoane au murit şi alte două au fost rănite în acest atac care a şocat Norvegia, unde în ultimul deceniu au avut loc două atentate comise de extrema dreaptă. Toate victimele aveau vârste cuprinse între 50 şi 70 de ani.

Poliţia anunţase că suspectul, arestat la scurt timp după comiterea faptelor miercuri în jurul orei locale 18:45 (16:45 GMT), locuia la Kongsberg, un mic oraş cu circa 25.000 de locuitori situat la 80 de kilometri vest de Oslo.

Citeşte şi: ATAC cu arcul în Norvegia! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

De naţionalitate daneză, el a utilizat un arc şi săgeţi pentru a-şi ataca victimele, deşi poliţia a făcut referire şi la alte arme. În prezent, bărbatul se află în arestul poliţiei şi comunică cu aceasta.

”Anchetăm pentru a confirma dacă bărbatul a acţionat singur, nu am primit informaţii care să indice contrariul, dar continuăm investigaţiile pentru a fi complet siguri”, a adăugat Bredrup Saeverud.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.