X

ARD şi ZDF îşi reiau transmisia tv în Rusia

Posturile publice de televiziune germane ARD şi ZDF au anunţat vineri că îşi reiau transmisiunile din Rusia, suspendate după adoptarea de către Moscova a unei legi care ameninţă mass-media cu sancţiuni pentru difuzarea oricăror informaţii despre armată considerate false de autorităţi, potrivit AFP şi agerpres.

Subiectele referitoare ”la situaţia politică, economică şi socială din Rusia vor fi din nou difuzate din studiourile de la Moscova”, au anunţat, într-un comunicat, cele două posturi publice, precizând totodată că ”relatările despre situaţia militară din Ucraina” vor fi asigurate de alte redacţii ale ARD şi ZDF.

Citeşte şi: China îşi majorează semnificativ cheltuielile militare – Black News

Cele două canale de televiziune au anunţat pe 5 martie suspendarea temporară a transmisiunilor de la Moscova pentru a ”analiza consecinţele” recentei legi adoptate în Rusia care ameninţă cu sancţiuni difuzarea oricăror ”informaţii false despre armată”.

Aceasta decizie urmează anunţului făcut de alte mass-media internaţionale de a suspenda activitatea jurnaliştilor lor în Rusia.

Anumite posturi, precum BBC, au anunţat ulterior reluarea relatărilor din Rusia.

Citeşte şi: SUA spun că Ucraina NU are nevoie de avioane, ci mai degrabă de rachete sol-aer – Black News

ARD şi ZDF ”îşi rezervă dreptul de a reevalua situaţia în orice moment”, concluzionează comunicatul.

Autorităţile de la Kremlin au susţinut pe 5 martie ”fermitatea” legii care prevede pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru difuzarea de informaţii care vizează “discreditarea” forţelor militare ruse, precizând că Rusia este ţinta unui ”război al informaţiilor”. 

Tags: ARDgermaniarusiaZDF
Categorii: Știrile zilei