Are 23 de ani, doarme în stradă și mănâncă ce-i dau trecătorii

Publicat:

Are 23 de ani, doarme în stradă și mănâncă ce-i dau trecătorii

Povestea lui Vasile, care s-a născut la Hâncești și are acum 23 de ani. Acesta a trăit cu mama sa trei sau patru ani, după care femeia l-a dus la orfelinat. A trecut prin multe greutăți și trece și acum prin ele, deoarece este un om al străzii.

„De la orfelinat, am fost dus la Visoca, la un alt centru pentru copii. Mi-a plăcut mult acolo, era foarte bine, erau albituri albe, totul frumos, baie, veneau oaspeți și ne aduceau multe cadouri, duminica veneau oameni care ne povestea despre Dumnezeu, erau diferite distracții, jocuri”, a spus Vasile în cadrul proiectului „Bărbații vorbesc” cu Adrian Prodan, transmite Știri.md.


Cu toate acestea, fericirea nu a durat mult, după spusele lui Vasile. La scurs timp, acesta s-a ciocnit cu discriminarea, doarece este de etnie romă.

„Educatorii au început să se comporte urât cu mine, le spuneau elevilor mai mari că eu fur, că sunt rău. Asta pentru că sunt rom. Tot ce dispărea de prin clase, de la elevi, pentru tot eram de vină eu. Mai erau și alți romi care tot erau discriminați. Educatorii ne băteau, cu cureaua, cu orice. Dacă nu făceam corect temele, nu ne dădeau mâncare. Spunea: „Vasea, tu azi nu mănânci unt, nu mănânci borș. A fost o dată o comisie și eu le-am spus tot adevărul. Profesorilor nu le-a plăcut acest lucru”, își amintește Vasile.

Astfel, de la Vicosa, acesta a plecat înapoi la Hâncești, la orfelinatul „Brândușa”. Acolo, băiatul tot a stat puțin timp căci, potrivit lui, oamenilor de acolo nu le plăcea de el.

„Eu acolo lucram, dădeam cu var. Nu dormeam și le spuneam la educatori să-mi dea ceva de lucru și ei îmi dădeau. Am stat acolo maxim două sau trei săptămâni și a venit mama și m-a luat”, spune tânărul.

Are 23 de ani, doarme în stradă și mănâncă ce-i dau trecătorii

După o perioadă scurtă de timp, mătușa sa a decis să-l ia pe Vasile sub răspunderea ei. Totuși, din cauza relațiilor tensionate cu mătușa sa, Vasile a decis să fugă într-o bună zi. Acesta povestește că mergea înainte plângând și nici nu se uita unde merge. La un moment dat, acesta fără să-și dea seama, a ajuns la Bălți.

„Am revenit la mătușa, dar oricum mi-a plăcut mult Bălțiul, mi-au plăcut oamenii de la Bălți și am decis iar să fug de acasă. Dormeam în stradă. Sunt deja de trei ani la Bălți. Nu m-am mai dus la mama după asta”, spune tânărul.

Citeşte şi: Moldova va plăti, în acest an, o sumă record pentru dobânda creditelor: E de două ori mai mare decât în 2022 – Stiripesurse.md

Fiind întrebat cu ce se ocupă la Bălți, Vasile a răspuns că „dansează, se mai joacă, se mai prostește și le face oamenilor de râs”. „Unora le place, altora nu le place. Ei îmi spun Vasea tanțoru pentru că eu des dansez”, susține Vasile.

Totuși, tânărul spune că această viață nu este pe placul său. Acesta susține că vrea un loc de muncă, o casă, o baie…

 „Nu-mi place viața asta, nu-mi place să trăiesc în stradă. Eu aș vrea un loc de muncă, să lucrez, să nu mă mintă nimeni. Acum eu fac baie prin clădirile abandonate, îmi mai dau oamenii câte o sticlă cu apă caldă. Iarna beau ceai ca să mă încălzesc, îmi iau sticle cu apă caldă, le pun alături de mine și mă încălzesc”, spune Vasile.

Are 23 de ani, doarme în stradă și mănâncă ce-i dau trecătorii

Acesta este des filmat de oameni, ceea ce, după spusele lui Vasile, nu-i prea place. Unii chiar îl plătesc pentru ca acesta să le danseze și să se prostească în fața camerei de fiilmat. „Mama mă sună și îmi zice că eu sunt pe TikTok, ea nu-i bucuroasă de acest lucru”.

La 23 de ani, Vasile nu poate scrie și nici citi. Acesta spune că nimeni nu îl ia în serios atunci când el cere de lucru.

„Ei se uită la mine, se uită cum sunt îmbrăcat, nu se uită în sufletul meu, că eu vreau să muncesc. Am mers la strâns poama, la Hâncești. Mi-au dat 350 lei pe zi. M-au plătit pentru că erau tot cunoscuți de-ai mei. Lumea de pe TikTok crede că eu sunt bogat, că fac videouri și am bani. Dar nu este așa. Maxim ce am scos eu de pe TikTok sunt 1.800 de lei cu care am cumpărat lemne pentru mama”, spune Vasile.

Fiind un om al străzii, tânărul deseori întâmpină dificultăți. Acesta este adesea criticat de locuitorii orașului, ba chiar spune că unii tineri îl provoacă, îl înjosesc.

Are 23 de ani, doarme în stradă și mănâncă ce-i dau trecătorii

„Unii vor să mă bată pentru că nu le plac, nu le plac dansurile mele”, spune Vasile.

Acum, tot ce își dorește tânărul, este să aibă un loc de muncă, un loc de trai, un pat în care va dormi și o baie. El spune că nu poate merge la mama sa, căci aceasta locuiește într-o casă micuță, care este într-o stare foarte rea.

„Casa cade peste ea. Cum să mă duc la ea? Ea are doar o cameră micuță unde face și mâncare, și baie, și doarme. Nu mă pot duce acolo”, a spus Vasile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pentru că a îndrăznit să critice Israelul, Bella Hadid a fost dată afară de Adidas

Pentru că a îndrăznit să critice Israelul, Bella Hadid a fost dată afară de Adidas Adidas a eliminat imagini cu modelul Bella Hadid cu origini...

VIDEO – Carlos Alcaraz şi-a tatuat Turnul Eiffel pe glezna stângă

VIDEO - Carlos Alcaraz şi-a tatuat Turnul Eiffel pe glezna stângă Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz va participa la Jocurile Olimpice de la Paris...

Neymar îi urează bun venit bebelușului nr. 3 la mai puțin de 9 luni după despărțirea de Biancardi

Neymar îi urează bun venit bebelușului nr. 3 la mai puțin de 9 luni după despărțirea de Biancardi Neymar și-a salutat în privat cel de-al...

Recipiente pentru copii marca Jocurilor Olimpice, retrase de pe piață în Franța

Recipiente pentru copii marca Jocurilor Olimpice, retrase de pe piață în Franța Autoritățile franceze recheamă recipiente de apă pentru copii marca Jocurilor Olimpice, deoarece conțin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.