X

Arestovici a părăsit Ucraina ajutat de GUR

Arestovici a părăsit Ucraina ajutat de GUR

Fost consilier independent al șefului Oficiului Prezidențial, bloggerul Alexei Arestovici a părăsit Ucraina datorită unei scrisori din partea Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei. Despre acest lucru a relatat centrul jurnalistic anticorupție NGL.media, citând sursele sale.

Citește și Radu Marian, despre demisia lui Tofilat: Nu a fost presat de nimeni

În total, de la invazia rusă din februarie 2022, Arestovici a mai călătorit în străinătate de încă șapte ori, cu excepția cazurilor menționate, din alte motive – de exemplu, în baza deciziilor șefului Serviciului Fiscal de Stat, în calitate de consilier al Oficiului a Președintelui etc. Toate aceste călătorii nu au durat mai mult de nouă zile. Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei a refuzat să ofere jurnaliştilor informaţii despre motivele plecării lui Arestovich din cauza faptului că informaţiile despre o persoană care trece frontiera de stat „se referă la viaţa sa privată”.

Potrivit sursei citate reprezentanții Direcției Principale de Informații nu au răspuns la întrebările de la NGL.media timp de două săptămâni. Nici Arestovici nu a răspuns.

Tags: Aleksei Arestovicipărăsitucraina
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei