X

Aresturi multiple. Operațiune comună a polițiștilor moldoveni și români

Arestări multiple. Operațiune comună a polițiștilor moldoveni și români

Mai multe persoane au fost arestate pentru efectuarea de operațiuni cu psihoactive, anunță Inspectoratul General de Poliție.

Citeește și: Atenție, FALS! Tarifele la gaz nu vor fi majorate

Ofițerii Direcției investigații „Centru” a INI, de comun cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a trei persoane –  2 cetățeni din Republica Moldova și un cetățean român, cercetate pentru efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit oamenilor legii, moldoveanul ar fi dezvoltat numeroase conexiuni infracționale în comunitățile traficanților de droguri și substanțe psihoactive din țări ca Belgia, Olanda și Germania, în care ar fi implicat și alți conaționali, folosiți pe post de curieri, creându-și, totodată și o rețea de clienți, inclusiv pe teritoriul României. Anterior, sub egida EUROJUST, a fost semnat acordul privind constituirea echipei comune de anchetă între România și Republica Moldova, în scopul aflării adevărului, probării întregii activități infracționale și tragerii la răspundere penală a celor implicați.

Astfel, s-a stabilit că, în dimineața de 13 septembrie 2024, cetățeanul moldovean, în vârstă de 37 ani, ar fi venit din Belgia în România, la volanul unui ansamblu rutier, în care ar fi transportat, în virtutea unei înțelegeri prealabile cu conaționalul său, 10 pachete cu substanță psihoactivă 2-PEA.

În aceeași zi, polițiștii au prins în flagrant delict două persoane, în municipiul București în timp ce ar fi manipulat, împreună cu persoana cercetată în cauză, cetățean român, de 31 de ani, substanța psihoactivă cu o valoarea de piață de 200.000 de euro, ce ar fi fost destinată comercializării.

Precizăm că această substanță, cunoscută sub denumirea generică de „drogul zombie”, are efecte devastatoare asupra sănătății și creează o dependență rapidă.

Tags: droguri MoldovaIGPInspectoratul GEneral de Polițieoperațiune comunătrafic de droguri
Știrile zilei