Argentina a intrat în ‘al patrulea val’ al pandemiei de coronavirus

Publicat:

Argentina a intrat în “al patrulea val” al pandemiei de COVID-19, a anunţat luni ministrul Sănătăţii din această ţară, Carla Vizzotti, comentând statisticile medicale ce arată o creştere cu 91% a numărului de cazuri noi în raport cu săptămâna precedentă, dar care nu se reflectă deocamdată într-o creştere a numărului de decese şi de spitalizări, informează AFP, potrivit agerpres.

“Astăzi, am intrat în al patrulea val de COVID-19 în Argentina, însă este un val care ne găseşte într-o situaţie complet diferită” de valurile precedente, a declarat Carla Vizzotti în timpul unei reuniuni a Consiliului Federal pentru Sănătate, la care au participat omologii ei din toate provinciile Argentinei, organizată în provincia Neuquen.


Vezi şi: Biden şi Mitsotakis salută relaţia greco-americană care ‘niciodată nu a fost mai bună’ (VIDEO) – Black News

Cel mai recent bilanţ al noilor cazuri de COVID-19, devenit de acum săptămânal, a arătat duminică 33.989 de infectări noi, reprezentând o creştere cu 92% faţă de cele 17.646 cazuri raportate în săptămâna precedentă şi o creştere cu aproape 200% în raport cu ultimele trei săptămâni.

Graţie diverselor măsuri sanitare şi a ratei mari de vaccinare, “nu avem o creştere mare a deceselor şi a spitalizărilor la terapie intensivă, ceea ce reprezintă obiectivul nostru”, a subliniat ministrul argentinian al Sănătăţii.

De fapt, numărul deceselor a scăzut: 47 de persoane au murit din cauza COVID-19 în ultimele şapte zile, faţă de cele 76 de decese raportate săptămâna precedentă. Rata de ocupare a paturilor de terapie intensivă a rămas modestă – 41%.

În consecinţă, “vom putea să avansăm în această nouă etapă a pandemiei”, a adăugat Carla Vizzotti, care a exclus posibilitatea de a se reveni la noi lockdownuri pentru a face faţă celui de-al patrulea val pandemic. “Nu există posibilitatea de a decreta noi lockdownuri”, a precizat ea.

Conform statisticilor Ministerului Sănătăţii, Argentina, o ţară cu 45 de milioane de locuitori, a raportat 9.135.308 cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei şi 128.776 de decese asociate noului coronavirus.

Citește şi: Peste 260 de luptători ucraineni au fost EVACUAŢI din Azovstal – Black News

Această ţară sud-americană, grav afectată la începutul pandemiei, a implementat măsuri sanitare deosebit de severe, cu un lockdown de cinci luni, unul dintre cele mai îndelungate din lume. Guvernul de la Buenos Aires a anunţat la sfârşitul anului 2021 că nu va reveni la astfel de măsuri în faţa recrudescenţei pandemice, pentru a nu sufoca redresarea economiei, sprijinindu-se în această decizie pe o rată mare de vaccinare a populaţiei naţionale.

Aproape 83% dintre argentinieni sunt în prezent vaccinaţi împotriva COVID-19 cu o schemă completă compusă din două doze, iar peste 49% din populaţia ţării a primit deja şi o doză booster.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina

Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina în schimbul gazului furnizat de partea ucraineană,...

Proiectul R. Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei a fost acceptat

Proiectul R. Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei a fost acceptat Proiectul Republicii Moldova, care a fost depus împreună cu colegii din România și din...

Bani din fondul de urgență pentru susținerea populației pe timp de caniculă

Bani din fondul de urgență pentru susținerea populației pe timp de caniculă Guvernul a dispus alocarea banilor din Fondul de Urgență pentru susținerea populației...

Moldovenii sunt îndemnați să economisească energia electrică

Moldovenii sunt îndemnați să economisească energia electrică   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică îndeamnă consumatorii să economisească energia electrică pe timp de caniculă. Citește și:...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.