Argentina va folosi AI pentru a ‘prezice infracțiunile viitoare’

Publicat:

Argentina va folosi AI pentru a ‘prezice infracțiunile viitoare’

Argentina va folosi inteligența artificială pentru a „prezice infracțiunile viitoare”. Experții își fac griji pentru drepturile cetățenilor.

Forțele de securitate din Argentina au anunțat planuri de a utiliza inteligența artificială pentru a „prezice viitoarele infracțiuni”. Președintele de extremă dreapta al țării, Javier Milei, a creat săptămâna aceasta Unitatea de Inteligență Artificială Aplicată la Securitate care, conform legislației, va folosi „algoritmi de învățare automată pentru a analiza datele istorice privind infracțiunile pentru a prezice infracțiunile viitoare”, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

De asemenea, e posibil ca unitatea să folosească un software de recunoaștere facială pentru a identifica „persoanele căutate”, să „patruleze” pe rețelele sociale și să analizeze în timp real înregistrările camerelor de securitate pentru a detecta activitățile suspecte, relatează The Guardian.

În timp ce Ministerul Securității a declarat că noua unitate va ajuta la „detectarea amenințărilor potențiale, identificarea mișcărilor grupurilor criminale sau anticiparea tulburărilor”, Minority Report a tras un semnal de alarmă în rândul organizațiilor pentru drepturile omului.

Experții se tem că anumite grupuri ale societății ar putea fi suprasupravegheate de tehnologie și, de asemenea, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la cine – și câte forțe de securitate – vor putea avea acces la informații.

Amnesty International a avertizat, de asemenea, că măsura ar putea încălca drepturile omului.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Între timp, Centrul argentinian pentru studii privind libertatea de exprimare și accesul la informații a declarat că astfel de tehnologii au fost folosite în mod tradițional pentru a „face profilul academicienilor, jurnaliștilor, politicienilor și activiștilor”, ceea ce, fără supraveghere, amenință viața privată.

Milei a ajuns la putere la sfârșitul anului trecut și a promis un răspuns dur la criminalitate. Potrivit Centrului de Studii Juridice și Sociale, ministrul său pentru securitate, Patricia Bullrich, ar încerca să reproducă modelul controversat al închisorilor din El Salvador, în timp ce administrația se îndreaptă spre militarizarea politicii de securitate. De asemenea, guvernul a reprimat protestele, poliția antirevoltă lansând recent gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc asupra demonstranților de la mică distanță, iar oficialii amenințând cu sancționarea părinților care aduc copii la marșuri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata israeliană a confirmat uciderea unui jurnalist de la Al Jazeera

Armata israeliană a confirmat uciderea unui jurnalist de la Al Jazeera Armata israeliană a confirmat joi că a ucis un jurnalist de la canalul de...

METEO// Vreme caldă și cer noros

METEO// Vreme caldă și cer noros Pentru ziua de astăzi, canicula va persista e ari extinse, spun meteorologii. Citește și: Juriștii Promo-LEX constată carențe în asigurarea...

UE salută eliberarea unor deţinuţi de către Moscova (VIDEO)

UE salută eliberarea unor deţinuţi de către Moscova (VIDEO) Uniunea Europeană a salutat eliberarea joi de către Moscova a unor deţinuţi "persecutaţi pe nedrept", eliberare...

Un laborator spaniol sterilizează ţânţarii pentru a stopa răspândirea febrei denga

Un laborator spaniol sterilizează ţânţarii pentru a stopa răspândirea febrei denga Un laborator spaniol sterilizează săptămânal zeci de mii de ţânţari tigru pentru a lupta...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.