Arhiepiscopul catolic de Minsk s-a întors în Belarus după o interdicţie de intrare de patru luni

Publicat:

Arhiepiscopul catolic de Minsk a anunţat joi că s-a întors în Belarus după o interdicţie de intrare de patru luni impusă pe fondul reprimării protestelor în masă de către puterea belarusă, relatează DPA, potrivit agerpres.

Arhiepiscopului Tadeusz Kondrusiewicz i s-a interzis reintrarea în Belarus după o călătorie în Polonia vecină în august, în timp ce au izbucnit protestele împotriva preşedintelui aflat la putere de peste un sfert de secol, Aleksandr Lukaşenko.


Citește și : Regatul Unit şi Uniunea Europeană au ajuns la un acord comercial post-Brexit

Catolicismul este a doua religie în Belarus după Ortodoxia Răsăriteană. Arhiepiscopului i s-a permis să se întoarcă după ce un emisar al Vaticanului s-a întâlnit cu Lukaşenko săptămâna trecută la Minsk.

“După aproape patru luni de absenţă forţată şi incapacitate de a efectua activitatea pastorală în Belarus, în sfârşit mă întorc acasă”, a declarat Kondrusiewicz, în vârstă de 74 de ani, într-un comunicat.

Minskul a fost zguduit de proteste în masă în fiecare weekend după ce Lukaşenko şi-a revendicat victoria în alegerile din 9 august pe care opoziţia le vede ca trucate.

Citește și : Barnier, despre acordul post-Brexit: ‘Ziua de azi este o uşurare. Ceasul nu mai ticăie’

Papa “a făcut multe eforturi” pentru revenirea în Belarus a lui Kondrusiewicz, potrivit comunicatului. Autorităţile belaruse nu au specificat niciodată de ce arhiepiscopului i s-a interzis întoarcerea în ţară.

“Accept cu recunoştinţă decizia autorităţilor statului care îmi permit să mă întorc acasă şi să mă angajez în îndrumarea spirituală a credincioşilor încredinţaţi grijii mele pastorale”, a mai spus Kondrusiewicz.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.