Arhiepiscopul Cracoviei atacă comunitatea LGBT: ‘Ciuma curcubeului!’

Publicat:

Arhiepiscopul catolic al Cracoviei a denunţat, vizând mediile LGBT, “ciuma curcubeului” care ameninţă “sufletele, inimile şi minţile” polonezilor, într-o predică susţinută joi cu ocazia marcării a 75 de ani de la Revolta din Varşovia, relatează AFP, potrivit agerpres.

Polonia este în prezent scena unei ofensive a mediilor conservatoare împotriva a ceea ce ele numesc “ideologia LGBT” sau “ideologia gender” şi care riscă, în opinia lor, să submineze modelul tradiţional al familiei şi să conducă la “sexualizarea” copiilor.


Citeşte şi: MASACRU în capitala Croaţiei: Şase oameni au fost împuşcaţi mortal!

“Ciuma roşie (comunismul – n.r.) nu mai există pe teritoriul nostru, însă a apărut o nouă ciumă, neomarxistă, care vrea să ne controleze sufletele, inimile şi minţile. O ciumă care nu este roşie, ci curcubeu”, a spus arhiepiscopul fostei capitale regale poloneze, citat vineri de mai multe media poloneze.

Climatul de neîncredere faţă de minorităţile sexuale LGBT s-a accentuat considerabil în Polonia, ţară considerată ca fiind extrem de ataşată de tradiţiile sale catolice, după ce în aprilie, în timpul campaniei pentru alegerile europene, liderul conservatorilor aflaţi la putere, Jaroslaw Kaczynski, a denunţat comunitatea LGBT, teoria de gen şi recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), spunând că sunt “o ameninţare la adresa identităţii, a naţiunii şi a statului polonez”.

Citeşte şi: Indigenii brazilieni câştigă o luptă importantă cu Jair Bolsonaro

Mai multe evenimente recent au ilustrat acest fenomen. Astfel, circa 30 de entităţi teritoriale – sate, comune sau o adunare regională – s-au declarat “libere de ideologia LGBT”, în timp ce o paradă gay a fost atacată de grupuri ultranaţionaliste în iulie la Bialystok, în nord-estul ţării.

Organizaţii LGBT şi mişcări de stânga au reacţionat organizând adunări de susţinere a participanţilor la marş la Bialystok şi denunţând pasivitatea generală a partidelor de opoziţie, cărora le-au propus să iniţieze o masă rotundă asupra drepturilor persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane transgender). 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

VIDEO – Trump îl jignește îngrozitor pe președintele Biden: ‘Un distrus bătrân, un morman de gunoi’

VIDEO - Trump îl jignește îngrozitor pe președintele Biden: 'Un distrus bătrân, un morman de gunoi' Donald Trump îl jigneşte în trecere, catalogându-l drept ”o...

Obama se întoarce la Casa Albă? Michelle, singurul democrat care l-ar putea învinge pe Trump

Obama se întoarce la Casa Albă? Michelle, singurul democrat care l-ar putea învinge pe Trump Fosta Primă Doamnă Michelle Obama ar fi singura în...

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică Rusia va aştepta rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.