Arhiepiscopul Parisului confirmă începutul lucrărilor de reconstrucţie a catedralei Notre-Dame ‘în ianuarie 2021’

Publicat:

Arhiepiscopul Parisului, Michel Aupetit, a confirmat marţi că lucrările de reconstrucţie a catedralei Notre-Dame din capitala Franţei, distrusă parţial de un incendiu în 2019, ar putea începe ”în ianuarie 2021”, după încheierea etapei de consolidare a edificiului, relatează AFP, scrie agerpres.

”Terminăm în întregime consolidarea. În mod rezonabil, putem începe lucrările în ianuarie 2021”, a declarat Aupetit presei în timpul inaugurării unei expoziţii de desene realizate de copii, reprezentând catedrala, expuse pe palisada şantierului, în prezenţa lui Jean- Louis Georgelin, directorul lucrărilor de reconstrucţie a bijuteriei artei gotice.


Citește și : Rusia îşi reafirmă sprijinul pentru Iran în programul nuclear

Şantierul s-a confruntat cu mai multe probleme. Vara trecută, lucrările au fost întârziate de măsurile luate împotriva contaminării cu plumb. Apoi, în timpul toamnei şi iarna, condiţiile meteorologice au blocat lucrările. În primăvară, noul coronavirus a condus la sistarea activităţilor pe şantier.

Lucrările de reconstrucţie au fost reluate recent, în special cu ultima fază a delicatei operaţiuni de demontare a schelei fleşei catedralei Notre-Dame, care a început săptămâna trecută.

Ambiţia preşedintelui Emmanuel Macron este de a reda viaţa catedralei până în 2024, notează AFP.

Citește și : Cercetătorii britanici AU GĂSIT medicamentul minune împotriva coronavirusului: Ieftin şi larg disponibil!

Arhiepiscopul Michel Aupetit a binecuvântat, de asemenea, o replică a statuii Fecioarei Maria cu Pruncul din catedrala Notre-Dame, amplasată în faţa edificiului.

Flăcările au cuprins celebra catedrală gotică de pe malurile Senei, veche de 850 de ani, pe 15 aprilie 2019. Turla în formă de săgeată şi o mare parte din acoperiş au fost arse, declanşând un val de emoţie în întreaga lume.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.