Arina Spătaru: Am fost ‘cumpărată’ de Ilan Șor cu 55.000 dolari

Publicat:

În ultimele cinci luni, ex-deputatul fugar Ilan Șor ar fi crezut că Arina Spătaru a fost cumpărată din banii lui.

În cadrul unei conferințe de presă, Spătaru a oferit detalii despre cum a colaborat cu oamenii legii pentru cercetarea lui Șor și a finanțării ilegale a unor partide.


Citește și : Starea de urgență, prelungită în R. Moldova!

Arina Spătaru a declarat că din 15 aprilie așteaptă momentul pentru a povesti detalii despre investigațiile care, potrivit ei, vor arunca politica moldovenească în aer. Liderul ALDE a spus că, timp de cinci luni, Ilan Șor credea că Partidul Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) a fost făcut din banii și la indicația lui.

„Asta a fost misiunea noastră, să documentăm cum Șor, finanțat de Kremlin, își crește partide în R. Moldova. Da, știm că sunt riscuri majore, știm că Șor este răzbunător. Mi-a fost frică în fiecare noapte pentru viața mea și a familiei mele și conștientizam riscul la care mă expuneam.

Arina Spătaru a mai povestit că Șor îl trimitea pe Nesterovschi la ea acasă, la muncă și la magazin, pentru a o cumpăra.

„Nu vă puteți închipui obrăznicia și impertinența lui Șor care îl trimitea pe Nesterovschi acasă, la muncă, prin supermarket, la telefon, cu lingușeli, cu manipulări, doar ca să mă cumpere ca la piață. Am fost vizitată neanunțat acasă, la locul de muncă, mă aborda oriunde mă prindea. Pe de altă parte conștientizam că noi avem mulți politicieni care puteau fi cumpărați prin astfel de metode”, a povestit Arina Spătaru.

Liderul ALDE a precizat că l-a vizitat pe Ilan Șor în Israel, fapt ce a permis localizarea de către organele de drept a politicianului condamnat.

„Ilan Șor, în conversații directe, mi-a confirmat suportul de care beneficiază din partea Federației Ruse și rolul său direct în deturnarea vectorului proeuropean al R. Moldova. De asemenea, mi-a confirmat că are control asupra unor procurori, judecători și, inclusiv, asupra unor deputați chiar din partidul de guvernare”, a declarat ea.

  Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au fost reținuți după ce procurorul general interimar, Ion Munteanu, a cerut în plenul Parlamentului ridicarea imunității celor doi.

Mai exact, Ion Munteanu a prezentat la 21 septembrie, în plenul Parlamentului, cinci cereri. Două dintre cererile recepționate se referă la încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a două cauze penale în privința deputatei Irina Lozovan, pe faptul săvârșirii mai multor acțiuni prevăzute în Codul penal: acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat; spălarea banilor săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Potrivit informațiilor prezentate de Procuratura Generală, grupul criminal organizat condus de Ilan Șor a inițiat finanțarea ilegală a Partidului Politic „Renaștere”.

Citeşte şi: O altă durere de cap pentru autorităţi: Capacitatea redusă a gazoductului transbalcanic

 

Deputata Irina Lozovan, chiar dacă știa că mijloacele financiare sunt ilicite, a acceptat finanțarea partidului politic pentru consolidarea acestuia pe arena politică a Republicii Moldova în interesul grupului criminal organizat.

Celelalte trei cereri recepționate se referă la încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a două cauze penale în privința deputatului Alexandr Nesterovschi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Romii din R.Moldova se confruntă în continuare cu discriminare și discurs instigator la ură

Romii din R.Moldova se confruntă în continuare cu discriminare și discurs instigator la ură Comunitatea romă din Republica Moldova se confruntă în continuare cu discriminare...

Orban: Putin nu va ataca o ţară NATO

Orban: Putin nu va ataca o ţară NATO ''Niciun om serios nu poate vorbi despre o intenţie a Rusiei de a ataca NATO'', a declarat...

Un român a ajuns după gratii în Germania după ce a încercat să agațe o polițistă îmbrăcată în civil

Un român a ajuns după gratii în Germania după ce a încercat să agațe o polițistă îmbrăcată în civil Un român a fost arestat în...

NATO în fața unei provocări majore: 35-50 de brigăzi suplimentare necesare pentru apărare împotriva Rusiei

NATO în fața unei provocări majore: 35-50 de brigăzi suplimentare necesare pentru apărare împotriva Rusiei NATO va avea nevoie de între 35 și 50 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.