X

Armata afgană a eliberat 149 de ostatici ai talibanilor

Forțele de securitate afgane au reușit luni să elibereze 149 de persoane luate ostatice de talibani în urma cu câteva ore, după o ambuscadă în provincia Kunduz, au anunțat autoritățile, precizând că militarii încearcă să salvezi și ceilalți 21 de ostatici, informează The Associated Press, conform agerpres.

Nasrat Rahimi, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne de la Kabul, a declarat că cel puțin șapte insurgenți talibani au fost uciși în cursul operațiunii de eliberare a ostaticilor.

Citeşte şi: Ambasada SUA din Turcia a fost atacată cu focuri de armă

Oficiali din Afganistan au anunțat luni dimineață că talibanii au luat ostatici peste o sută de pasageri ai unor autobuze oprite luni de insurgenți în provincia Kunduz din nordul țării, incidentul având loc la doar câteva ore după ce președintele Ashraf Ghani a lansat un apel la un armistițiu pe perioada sărbătorii Eid al-Adha.

Mohammad Yusouf Ayubi, șeful consiliului provincial din Kunduz, a declarat că insurgenții au oprit trei autobuze pe drum și au răpit pasagerii.

Oficialul a declarat că este de părere că talibanii căutau angajați guvernamentali sau membri ai forțelor de securitate care în general se întorc la casele lor cu ocazia sărbătorilor.

Citeşte şi: Atac terorist într-o secţie de poliţie din Spania – VIDEO

Abdul Rahman Aqtash, șeful poliției din provincia învecinată, Takhar, a declarat că pasagerii erau din provinciile Badakhshan și Takhar și se îndreptau spre Kabul.

Președintele afgan Ashraf Ghani a lansat duminică un apel către insurgenții talibani pentru un armistițiu condiționat pe perioada sărbătorii Eid al-Adha, una dintre cele mai importante sărbători musulmane.

Tags: AfganistanKunduzostaticitalibani
Categorii: Știrile zilei