X

Armata americană a ucis doi înalţi oficiali ai Stat Islamic

Armata americană a condus joi un atac aerian în Siria, care a ucis doi militari de rang înalt ai organizaţiei Stat Islamic (SI), se arată într-un comunicat al Comandamentului SUA pentru Orientul Mijlociu (Centcom), informează vineri AFP, potrivit agerpres.

“Forţele americane au efectuat cu succes un atac în nordul Siriei, ucigându-l atât pe Abu-Hashum al-Umawi… cât şi un alt oficial înalt al SI”, a precizatCentcom.

Citeşte şi: Ancheta asupra fiului preşedintelui Biden dezvăluie dovezi de evaziune fiscală – Black News

“Acest atac va slăbi capacitatea SI de a destabiliza regiunea şi de a ne ataca forţele şi partenerii”, a declarat generalul Michael Kurilla, care conduce Centcom.

Armata americană a dat asigurări că, potrivit informaţiilor pe care le deţine,”niciun civil nu a fost ucis sau rănit în timpul acestei operaţiuni”.

Citeşte şi: Franţa intenţionează să trimită din nou Kievului tunuri Caesar – Black News

În noaptea de miercuri spre joi, forţele americane au mai ucis un alt oficial al SI în timpul unei operaţiuni cu elicopter în nord-estul Siriei, indicase mai devreme comandamentul american.

Statele Unite continuă să-i vizeze pe liderii grupării jihadiste care, deşi învinsă în 2017 în Irak şi în 2019 în Siria, continuă să realizeze atacuri prin celule “adormite” din aceste două ţări. 

Tags: Abu-Hashum al-UmawiComandamentul armatei americane pentru Orientul Mijlociu (Centcom)Michael KurillasiriaStat Islamic (SI)SUA
Categorii: Știrile zilei