X

Armata americană l-a ucis pe un fost lider ISIS

Un fost presupus lider al grupării Stat Islamic (SI) din Libia a fost ucis marţi într-o lovitură aeriană americană la aproximativ 170 de kilometri de Tripoli, transmite AFP, care citează surse locale şi comandamentul militar american pentru Africa (AFRICOM). 

AFRICOM a indicat într-n comunicat că a efectuat “o lovitură aeriană de precizie aproape de Bani Walid (…) ucigând un terorist al SI în Libia”, relatează agerpres.


Citește și: Demisie surprinzătoare în guvernul francez. Unul dintre cei mai populari miniștri a renunțat la funcție

Această operaţiune realizată “în coordonare cu guvernul libian de uniune naţională (GNA)”, cu sediul la Tripoli, a urmărit “să slăbească, să perturbe şi să distrugă organizaţii teroriste şi să stabilizeze regiunea”, a adăugat AFRICOM.

Conform unei surse din serviciile de securitate libiene, “un avion necunoscut” a vizat un vehicul, la ora locală 13,00, în regiunea Al-Dhahra, la 4 km de centrul localităţii Bani Walid, ucigând şoferul maşinii, identificat ca Walid Hariba.

Citește și: În sfârșit, s-a aflat unde și cu cine și-a petrecut Vladimir Putin vacanța de vară

Sursa a precizat pentru AFP că Hariba era un fost lider al SI în Sirte (600 km est de Tripoli), de unde a fugit atunci când gruparea ultra-radicală a pierdut controlul acestui oraş în decembrie 2016.

SI a profitat de haosul din Libia de după căderea dictatorului Muammar Gaddafi pentru a se stabili în Sirte în iunie 2015. GNA a anunţat că a recucerit oraşul în decembrie 2016, dar gruparea SI rămâne activă în Libia iar SUA lovesc în mod regulat bazele sale din această ţară. 

Tags: Bani Walidcomandamentul militar american pentru Africa (AFRICOM)libiaregiunea Al-DhahraSirteStat Islamic (SI)Walid Hariba
Categorii: Știrile zilei