X

Armata americană RECUNOAŞTE că atacul Iranului a provocat victime

Unsprezece militari americani au fost trataţi pentru comoţii după atacul cu rachete iraniene de pe 8 ianuarie asupra a două baze irakiene în care erau staţionate trupe americane, a anunţat joi armata americană, după ce iniţial a afirmat că nu s-au înregistrat răniţi, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Deşi niciun militar american nu a fost omorât în atacul iranian de pe 8 ianuarie asupra bazei aeriene Al Asad, mai mulţi au fost trataţi pentru simptome de comoţie cerebrală din cauza exploziei şi sunt în continuare evaluaţi”, a declarat căpitanul Bill Urban, purtător de cuvânt al comandamentului central american.

Citeşte şi: Un cutremur de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs în sudul Mexicului

Ca măsură de precauţie, unii militari au fost transportaţi la facilităţi americane din Germania sau Kuweit pentru continuarea monitorizării medicale, a adăugat el.

“Când vor fi consideraţi apţi pentru a-şi relua atribuţiile, militarii sunt aşteptaţi să revină în Irak”, a mai spus căpitanul Bill Urban.

Nu mai puţini de 1.500 de americani erau cantonaţi în marea bază aeriană Al Asad din deşertul Anbar.

Citeşte şi: Premierul Ucrainei şi-a anunţat DEMISIA

Iranul a lansat mai multe rachete asupra unor baze irakiene în care se aflau soldaţi americani, în replică la atacul aerian american în care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani pe 3 ianuarie. Iniţial s-a anunţat că s-au înregistrat doar pagube materiale şi că nu au fost răniţi soldaţi americani sau irakieni.

Tags: Al AsadBill Urbandeşertul AnbarIrakIranmilitari americaniSUA
Categorii: Sinteze