Armata belarusă a doborât încă o dronă la frontiera cu Ucraina

Publicat:

Armata belarusă a doborât joi încă o dronă la frontiera cu Ucraina, a treia de la începutul lunii noiembrie, au anunţat autorităţile de la Minsk, relatează agenţiei EFE, potrivit agerpres.  

”La 1.200 de metri de frontiera statală, deasupra punctului de control vamal de la Mokrani, gărzile de frontieră belaruse, împreună cu militarii forţelor armate, au descoperit un cvadri-elicopter care zbura la o altitudine de aproximativ 300 de metri”, se arată într-o declaraţie al Comitetului statal belarus pentru supravegherea frontierelor.


Citește și: O nouă decizie a justiţiei defavorabilă lui Donald Trump

Drona se îndrepta dinspre partea ucraineană a graniţei către interiorul teritoriului belarus şi a fost doborâtă cu ajutorul unor arme electronice, potrivit aceleiaşi instituţii.

Aceasta mai afirmă că respectiva dronă nu avea însemne şi era echipată cu o cameră video pentru acţiuni de recunoaştere a teritoriului. Incidente similare au avut loc pe 2 şi 16 noiembrie în partea belarusă a frontierei cu Ucraina.

Armata rusă are în prezent desfăşurată în Belarus o grupare de circa 9.000 se soldaţi, iar în acest timp la Kiev se menţin temerile că Rusia ar putea folosi din nou Belarusul ca platformă de lansare a unei ofensive, la fel cum s-a întâmplat la începutul invaziei lansate pe 24 februarie, când trupele ruse trimise în Belarus sub pretextul efectuării de exerciţii militare au atacat partea de nord a Ucrainei.

Citește și: O nouă decizie a justiţiei defavorabilă lui Donald Trump

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.