Armata britanică a interceptat avioane ruseşti deasupra Mării Baltice

Publicat:

Avioane militare britanice au interceptat de două ori în două zile avioane ruseşti în zona Mării Baltice, a anunţat joi Ministerul Apărării de la Londra, potrivit Reuters, transmite şi agerpres.

Astfel, miercuri mai multe avioane Typhoon au fost trimise pentru a intercepta două avioane ruse de vânătoare SU-27 şi un avion IL-22 şi le-au escortat către Rusia.


Citeşte şi: Austria interzice vălul islamic în şcolile primare

În ziua anterioară, marţi, avioane britanice Typhoon au decolat de la baza aeriană Ämari din Estonia ca răspuns la zborul a două avioane ruse SU-27 şi a unui aparat IL-22 de-a lungul coastei baltice, către enclava rusă Kaliningrad.

În luna aprilie, Marea Britanie a preluat de la Germania comanda misiunii NATO de poliţie aeriană în zona Mării Baltice.

Citeşte şi: Trump l-a graţiat pe un fost mare magnat al presei

”Suntem decişi să apărăm frontierele NATO şi ne vom sprijini aliaţii în descurajarea oricăror ameninţări”, a declarat secretarul de stat pentru forţele armate, Mark Lancaster.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.