Armata germană intervine în zonele grav afectate de inundaţii

Publicat:

Forţele armate germane ajută la operaţiunile de salvare a persoanelor în diferitele zone din Germania afectate grav de inundaţiile produse din cauza precipitaţiilor masive din ultimele zile, informează joi DPA, potrivit agerpres.

Aproximativ 200 de membri ai Bundeswehr (armata germană), însoţiţi de vehicule blindate, au fost desfăşuraţi în Renania de Nord-Westphalia (vestul Germaniei), unul dintre landurile cele mai afectate în urma ploilor din cursul nopţii, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german.


Citește și: Peste un sfert dintre bolnavii de COVID-19 au avut simptome și după șase luni de la boală

În landul vecin Renania-Palatinat, cel puţin 70 de soldaţi aflaţi la bordul mai multor vehicule-amfibie s-au deplasat în satele inundate.

La operaţiunile de salvare participă şi patru elicoptere.

Citește și: Laurent Simons, copilul geniu care vrea să-i facă pe oameni nemuritori

Cancelarul Angela Merkel, care se află într-o vizită în Statele Unite, s-a declarat ”bulversată” de gravitatea intemperiilor din ţara sa, soldate cu cel puţin 19 morţi.

”Sunt bulversată de catastrofa pe care trebuie să o îndure atâtea persoane în zonele inundate. Transmit compasiunea mea familiilor celor morţi şi ale celor dispăruţi. Mulţumirile mele cele mai sincere numeroşilor şi neobosiţilor salvatori şi serviciilor de urgenţă”, a scris pe Twitter, în numele şefei executivului german, purtătorul de cuvânt Steffen Seibert.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.