Armata israeliană a găsit banii lui Yahya Sinwar, dar liderul teroriştilor rămâne de negăsit

Publicat:

Armata israeliană a găsit banii lui Yahya Sinwar, dar liderul teroriştilor rămâne în continuare de negăsit

Forţele de apărare israeliene (IDF) au ucis mai mulţi combatanţi islamişti Hamas în Fâşia Gaza, printre care unii în apropiere de localitatea Khan Younis, din sudul enclavei palestiniene, a anunţat armata israeliană, scrie DPA, potrivit stiripesurse.ro.

De asemenea, militarii israelieni au neutralizat un lunetist, membru al grupării Jihadul Islamic.


Citeşte şi: Verdict: Unii palestinieni au dreptul la azil în Israel… dacă sunt LGBTQ – Stiripesurse.md

Purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari anunţă pe reţelele sociale succesul unei misiuni militare în Fâşia Gaza: ‘Am confiscat 20 de milioane de şekeli cash în tunelurile Hamas din Khan Yunis, bani aparținând lui Yahya Sinwar, liderul Hamas.’

De asemenea, oficialul israelian menţionează că s-au confiscat și documente privind transferurile de bani de peste 150 de milioane de dolari din Iran către Hamas și Yahya Sinwar în ultimul deceniu, dar cu toate acestea capul teroriştilor din Gaza rămâne de negăsit.

Purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, a declarat că soldaţii israelieni au descoperit documente care dovedesc transferuri în valoare totală de peste 150 de milioane de dolari din Iran către Hamas şi liderul său din Fâşia Gaza, Yehya al-Sinwar, din 2014 până în 2020.

Forţele armate au publicat şi fotografii ale mai multor documente, precum şi fotografii cu plicuri şi numerar. Informaţia nu a putut fi verificată în mod independent.

“Acesta este un alt exemplu al modului în care Iranul exportă teroarea în Orientul Mijlociu”, a spus Hagari. “Teroarea pe care Iranul o exportă şi o produce este o problemă globală”, a mai spus oficialul israelian.

Israelul este inamicul declarat al Iranului încă de la Revoluţia islamică din 1979. Alături de alte miliţii, precum Hezbollah în Liban şi rebelii houthi în Yemen, Hamas face parte din aşa-numita “Axă a rezistenţei”, o reţea de grupuri care luptă împotriva Israelului şi care primeşte sprijin financiar şi material de la Teheran, notează dpa.

Războiul din Gaza a fost declanşat de un atac terorist fără precedent comis în 7 octombrie 2023 de militanţi palestinieni Hamas asupra unor localităţi din sudul Israelului. Atacul s-a soldat cu moartea a circa 1.200 de israelieni, printre care cel puţin 850 de civili.

Drept represalii, armata israeliană a lansat o ofensivă terestră în Fâşia Gaza, soldată cu 27.365 de morţi şi 66.630 de răniţi în rândul palestinienilor, potrivit datelor difuzate duminică de Ministerul Sănătăţii condus de Hamas.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt ‘foarte îngrijoratoare’ (vicepremier)

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt 'foarte îngrijoratoare' (vicepremier) Presupusul amestec al Rusiei în viitoarea campanie electorală generală din...

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă Premierul ungar Viktor Orban a anunţat duminică la Viena o alianţă cu...

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Rezina a murit strivit de un tractor

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Rezina a murit strivit de un tractor Un bărbat a murit, după ce a fost strivit...

5 diete sănătoase cu care poți slăbi și preveni bolile

5 diete sănătoase cu care poți slăbi și preveni bolile Dacă îți dorești să scapi de kilogramele în plus, sfatul specialiștilor este să eviți dietele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.