Armata israeliană a început să distrugă tunelurile pe care Hezbollahul le-a săpat sub frontiera cu Libanul

Publicat:

Armata israeliană a început joi seară să distrugă tunelurile pe care Hezbollahul le-a săpat, după cum susţine, în scopuri militare sub frontiera cu Libanul, a anunţat un purtător de cuvânt, locotenent-colonelul Jonathan Conricus, relatează AFP, scrie agerpres.

De la lansarea unei vaste operaţiuni pe 4 decembrie, armata a făcut cunoscut că a localizat patru tuneluri subterane care pătrund în Israel pe sub frontiera cu Libanul.


Citește și : Johannes Hahn: Mandatul României la Preşedinţia Consiliului UE va fi o „provocare”

“Exploziile din zona de vest a frontierei sunt provocate de acţiunea armatei pentru a distruge şi neutraliza tunelurile de atac ale Hezbollahului”, a afirmat armata într-un comunicat.

Locotenent-colonelul Jonathan Conricus a adresat un avertisment sever mişcării şiite libaneze Hezbollah, unul din marii duşmani ai Israelului, aflat în poziţie de forţă de cealaltă parte a frontierei.

“Avem la dispoziţie unităţi de infanterie, unităţi de blindate, aviaţia în ‘stand-by’, unităţi navale, toate sincronizate, având ordine clare şi pregătite pentru un larg evantai de scenarii”, a menţionat el.

Această desfăşurare serveşte de “pregătire şi mesaj adresat Hezbollahului pentru a sublinia că nu vom tolera nicio mişcare de apropiere sau tentativă de ingerinţă în eforturile noastre vizând distrugerea acestor tuneluri ofensive transfrontaliere”, a spus el.

Tunelurile ar urma să servească luptătorilor Hezbollah pentru a răpi sau asasina soldaţi şi civili israelieni şi a prelua controlul asupra unei porţiuni din teritoriul israelian în cazul ostilităţilor, potrivit Israelului.

Citește și : Trump recurge la șantaj: Nu va mai semna nicio lege dacă nu primeşte bani pentru zidul de la graniţa cu Mexicul

Dacă armata israeliană a spus că a localizat patru până în prezent de-a lungul celor 80 de kilometri de frontieră, ea este convinsă că există şi altele şi a dat asigurări că va continua să opereze atât timp cât va fi necesar pentru a le neutraliza.

Ultima mare confruntare dintre Hezbollah şi Israel a avut loc în 2006, când în 33 de zile de război s-au înregistrat 1.200 de morţi de partea libaneză şi 160 de cea israeliană, fără a neutraliza mişcarea şiită. Israelul şi Libanul sunt tehnic în stare de război, notează AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.