Armata israeliană a interceptat un ‘mic avion’ deasupra Fâşiei Gaza

Publicat:

Armata israeliană a raportat sâmbătă că a interceptat un “mic avion” deasupra Fâşiei Gaza, unde martori au declarat AFP că au auzit “explozii” în apropierea frontierei, potrivit agerpres.  

Armata a subliniat că acestea nu au fost rachete sau alte tiruri care ar fi reprezentat o ameninţare pentru israelieni. “Nu a fost o lansare de proiectile”, a adăugat armata într-un comunicat indicând că operaţiunile de rutină continuă pe frontul intern.


Citește și : China spune că SUA ar trebui ‘să nu se mai amestece’ în situaţia din Taiwan

Deocamdată nu a fost clar dacă armata a tras asupra avionului pentru a-l intercepta. Acesta nu a precizat încotro se îndrepta aparatul, nici de unde venea, nici nu a oferit detalii despre avion.

Creşterea violenţelor mortale observată de la 1 ianuarie între Israel şi palestinieni provoacă temeri legate de o nouă spirală a violenţelor şi a suscitat numeroase apeluri internaţionale la calm.

De la începutul anului, conflictul israeliano-palestinian a costat vieţile a 36 de adulţi şi copii palestinieni, printre care militanţi şi civili, dar şi atacatori.

Citește și : Pentagonul menţine poziţia că balonul din China este un dispozitiv de spionaj

În aceeaşi perioadă, şase civili israelieni, printre care un copil, precum şi un civil ucrainean şi-au pierdut viaţa.

Fâşia Gaza, cu o populaţie de 2,3 milioane de locuitori, se află sub blocadă israeliană de când militanţii islamişti palestinieni din Hamas au preluat puterea în 2007.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.