X

Armata israeliană a interceptat un ‘mic avion’ deasupra Fâşiei Gaza

Armata israeliană a raportat sâmbătă că a interceptat un “mic avion” deasupra Fâşiei Gaza, unde martori au declarat AFP că au auzit “explozii” în apropierea frontierei, potrivit agerpres.  

Armata a subliniat că acestea nu au fost rachete sau alte tiruri care ar fi reprezentat o ameninţare pentru israelieni. “Nu a fost o lansare de proiectile”, a adăugat armata într-un comunicat indicând că operaţiunile de rutină continuă pe frontul intern.

Citește și : China spune că SUA ar trebui ‘să nu se mai amestece’ în situaţia din Taiwan

Deocamdată nu a fost clar dacă armata a tras asupra avionului pentru a-l intercepta. Acesta nu a precizat încotro se îndrepta aparatul, nici de unde venea, nici nu a oferit detalii despre avion.

Creşterea violenţelor mortale observată de la 1 ianuarie între Israel şi palestinieni provoacă temeri legate de o nouă spirală a violenţelor şi a suscitat numeroase apeluri internaţionale la calm.

De la începutul anului, conflictul israeliano-palestinian a costat vieţile a 36 de adulţi şi copii palestinieni, printre care militanţi şi civili, dar şi atacatori.

Citește și : Pentagonul menţine poziţia că balonul din China este un dispozitiv de spionaj

În aceeaşi perioadă, şase civili israelieni, printre care un copil, precum şi un civil ucrainean şi-au pierdut viaţa.

Fâşia Gaza, cu o populaţie de 2,3 milioane de locuitori, se află sub blocadă israeliană de când militanţii islamişti palestinieni din Hamas au preluat puterea în 2007.

Tags: avionGazahamas
Categorii: Sinteze