X

Armata israeliană a lansat tiruri în direcţia Libanului în ripostă la două rachete lansate împotriva Israelului

Armata israeliană a lansat tiruri în direcţia Libanului în ripostă la două rachete lansate de pe teritoriul acestuia împotriva Israelului, marţi dimineaţa, a anunţat armata statului israelian într-un comunicat citat de AFP, potrivit agerpres.  

Una dintre rachete a fost interceptată de sistemul antirachetă Domul de fier, iar cealaltă a căzut pe un teren viran, se precizează în comunicat.

Citește și : Atac terorist la Bagdad; cel puțin zece morți

Surse de securitate libaneze au confirmat că au fost lansate rachete de tip Grad înspre Israel din sudul Libanului, dar armata libaneză încă nu i-a identificat pe autorii tirurilor.

Ministrul israelian al apărării, Benny Ganz, a desemnat Libanul ca fiind “responsabil de operaţiuni teroriste lansate de pe teritoriul său”.

Citește și : Un bărbat care a pătruns în ianuarie în sediul Congresului SUA, condamnat la opt luni de închisoare

“Nu vom permite transformarea crizei sociale, economice şi politice din Liban într-o ameninţare de securitate pentru Israel”, a transmis pe Twitter ministrul israelian.

Ultimele tiruri de rachetă înspre Israel provenite din Liban au fost înregistrate în mai, în timpul războiului dintre Israel şi mişcarea islamistă Hamas.

Tags: Domul de FierisraelLibanrachete
Categorii: Sinteze