Armata israeliană a ‘neutralizat’ un tunel Hamas dinspre Fâşia Gaza – VIDEO

Publicat:

Armata israeliană anunţă luni că a ”neutralizat” un tunel dinspre Fâşia Gaza către Israel, pe care-l atribuie mişcării islamiste Hamas, care se află la putere în enclava palestiniană, relatează AFP, potrivit news.ro.

Contactată de AFP, armata israeliană nu a precizat imediat cum a fost ”neutralizat” acest tunel, în nordul enclavei, care este vizată de o blocadă de peste 15 ani.


Citeşte şi: Zece avioane ale oligarhilor ruşi sunt BLOCATE în Germania – Black News

”Vorbim despre un tunel de atac, cu două drumuri separate, care conduce în teritoriul israelian, dar care nu a depăşit noua barieră subterană de beton cu senzori”, anunţă un general de brigadă, Nimrod Aloni.

”Ca atare, tunelul nu constituia o ameninţare la adresa comunităţilor israeliene din sectorul din apropierea Fâîşiei Gaza”, anunţă într-un comunicat armata israeliană, care precizează că această galerie a fost construită din oraşul Gaza.

Hamas afirmă luni într-un comunicat că ”rezistenţa palestiniană are dreptul să folosească toate mijloacele pentru a-şi îmbunătăţi capacităţile împotriva aroganţei şi criminalităţii Israelului”.

În decembrie 2021, Israelul a anunţat că a încheiat construirea barierei care îl desparte de Fâşia Gaza, un ”zid de fier” înţesat de tehnologii şi pevăzut cu o parte subterană menită să împiedice săparea unor tuneluri.

Acest anunţ are loc la o săptămână după o escaladare militară de trei zile între Israel şi gruparea Jihadul Islamic, a doua mişcare înarmată din Fâşia Gaza, după Hamas.

Armata israeliană a efectuat o ”operaţiune preventivă” împotriva Jihadului Islamic, care a răspuns cu salve de obuze vizând Israelul.

Citeşte şi: DEZASTRU în capitala Armeniei (VIDEO)! 20 de oameni sunt daţi DISPĂRUŢI după explozia din inima Erevanului – Black News

Cel puţin 49 de palestinieni – combatanţi, dar şi copii şi civili – au fost ucişi în acest acces de violenţă, încheiat cu un armistiţiu, la 7 august, în urma uneimedieri a Egiptului.

Israelul impune din 2007 o blocadă Fâşiei Gaza, un teritoriu cu 2,3 milioane de locuitori, devastat de sărăcie şi şomaj.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional Astăzi are loc al doilea tur al...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.