X

Armata israeliană a ucis mai mulţi militanţi înarmaţi într-o tabără de refugiaţi lângă Ierihon

Forţele israeliene au ucis un număr de luptători înarmaţi într-un raid întreprins luni într-o tabără de refugiaţi de lângă oraşul Ierihon, pentru capturarea unor presupuşi militanţi ai Hamas, transmite Reuters, citând un comunicat al armatei israeliene, potrivit agerpres.

Cei vizaţi de raid erau suspectaţi de o tentativă de atac asupra unui restaurant din colonia israeliană Vered Yeriho la 28 ianuarie, arată comunicatul.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Turcia! Cel puţin 284 de oameni au murit – VIDEO – Black News

Ministerul Sănătăţii palestinian a transmis că trei persoane au fost rănite, una aflându-se în stare critică, dar nu a menţionat niciun mort.

Raidul a avut loc într-un context de tensiuni crescute care au provocat temeri legate de o escaladare suplimentară a violenţelor şi au declanşat apeluri la calm adresate ambelor părţi de Statele Unite şi organizaţii internaţionale, printre care Naţiunile Unite.

Citeşte şi: Patriarhul Kirill a lucrat pentru KGB în anii ’70 – Black News

Forţele israeliene întreprind de mai multe luni raiduri în Cisiordania după un val de atacuri letale în Israel anul trecut şi au fost puse în alertă ridicată după ce un atacator palestinian solitar a împuşcat şapte persoane în apropierea unei sinagogi la 27 ianuarie.

În ultima săptămână, forţele de securitate au desfăşurat o serie de operaţiuni vizând identificarea şi arestarea suspecţilor, mai precizează comunicatul citat.

Tags: cisiordaniahamasIerihonisraelVered Yeriho
Categorii: Sinteze