X

Armata israeliană atacă artileria siriană după ce un obuz a căzut în zona Platoului Golan

Armata israeliană a atacat o instalaţie a artileriei siriene după ce un obuz a căzut în zona Platoului Golan cucerită de la Siria în urmă cu peste 50 de ani, relatează luni agenţia DPA, conform agerpres.

”Forţele de apărare israeliene (IDF) au vizat o piesă de artilerie în zona dinspre care a provenit obuzul, în nordul Platoului Golan sirian”, au indicat IDF luni pe Twitter.

Citește și : Fâşia Gaza : 40 de palestinieni au fost uciși de armă israeliene de la începutul mişcării de protest de la granița cu Israelul

Obuzul, care a căzut în apropiere de gardul de securitate ce separă Siria de Israel, ”pare să fie unul rătăcit”, au adăugat IDF.

”IDF consideră responsabil regimul sirian şi nu vor tolera nici o încercare de a încălca suveranitatea israeliană sau de a pune civili în pericol”, se mai spune în comunicat.

Israelul a cucerit o parte din Platoul Golan în cursul războiului de şase zile din 1967. Siria cere retrocedarea teritoriului său. Platoul a fost scenă de confruntare de la izbucnirea războiului în Siria vecină, mai multe rachete căzând în interiorul zonei în ultimii şapte ani. Israelul a răspuns deseori cu lansarea de lovituri în interiorul teritoriului sirian.

Citește și : Comisia Europeană nu are obligaţia să dea curs unei ‘iniţiative cetăţenești’ (CJUE)

Tags: GolanIDFisraelobuzsiria
Categorii: Sinteze