X

Armata israeliană a lansat un raid aerian în sudul Fâşiei Gaza după lansarea unei rachete din enclava palestiniană

Forţele aeriene israeliene au efectuat un raid sâmbătă asupra sudului Fâşiei Gaza după lansarea unei rachete din enclava palestiniană spre sudul Israelului în timpul nopţii fără să facă victime, a anunţat armata, informează AFP.

“Ca răspuns la tirul cu proiectil asupra sudului Israelului (…), avioanele au lovit un sit compus din două structuri militare”, a declarat armata israeliană într-un comunicat.

Tirul cu rachetă şi raidul israelian nu au făcut victime, conform agerpres.

Acesta este al doilea schimb de focuri în 24 de ore, după ce armata israeliană a vizat o poziţie a Hamas în Gaza vineri dimineaţă devreme, ca răspuns la un tir cu rachetă cu o zi înainte provenind din enclava palestiniană.

Citește și : Opoziţia democrată îi transmite lui Trump un avertisment privind demiterea lui Robert Mueller

Combatanţi palestinieni în Fâşia Gaza au tras cel puţin 20 de rachete şi obuze de mortieră de la anunţul deciziei preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, la 6 decembrie.

Aceste atacuri sunt adesea efectuate de grupuri islamiste marginale, dar Israelul face responsabilă Hamas, la putere în Fâşia Gaza, pentru toate tirurile ce provin din acest teritoriu şi îi loveşte poziţiile ca represalii.

Israelul şi Hamas respectă o fragilă încetare a focului de la sfârşitul războiului din vara anului 2014, al treilea în Fâşia Gaza după ce mişcarea islamistă a preluat puterea acolo în 2007.

Tags: enclavăGazahamasisraelRAIDvictime
Categorii: Sinteze