X

Armata japoneză testează serviciul de internet prin satelit Starlink al lui Elon Musk

Armata japoneză testează serviciul de internet prin satelit Starlink al lui Elon Musk, în vederea adoptării acestei tehnologii în următorul an fiscal, a relatat duminică ziarul Yomiuri, citând surse guvernamentale anonime , informează mediafax.

Ministerul Apărării are deja acces la sateliți de comunicații pe orbita geostaționară, dar utilizarea tehnologiei Starlink, operată de SpaceX a lui Musk, ar adăuga o constelație de sateliți pe orbita joasă a Pământului, a precizat ziarul Yomiuri, citat de Reuters.

Citește și :  Prigojin îi răspunde lui Putin: Nimeni nu plănuiește să se predea la ordinul președintelui, al FSB sau al altcuiva

Țările din întreaga lume încearcă să își consolideze rezistența împotriva riscului de bruiaj al comunicațiilor sau de atacuri asupra sateliților în caz de conflict.

Forțele de autoapărare japoneze testează Starlink din martie, sistemul fiind desfășurat în aproximativ 10 locații și în antrenamente, a precizat ziarul.

Purtătorii de cuvânt ai Ministerului Apărării nu au putut fi contactați pentru a comenta raportul.

Tehnologia Starlink este desfășurată de Ucraina pe câmpul de luptă, iar Rusia încearcă să blocheze utilizarea acesteia în regiune. Musk a declarat în octombrie că SpaceX nu își poate permite să finanțeze pe termen nelimitat utilizarea Starlink în Ucraina.

Citește și : Charles Michel: UE ‘monitorizează îndeaproape’ situaţia din Rusia

 

Departamentul american al Apărării a declarat în această lună că a încheiat un contract pentru a furniza servicii Starlink acolo.

Tags: Elon MuskrusiaStarlinkucrainaYomiuri
Categorii: Știrile zilei